Kulutusjuhla

Soneran kännykkäpuhelut kallistuvat

Lukija vinkkasi ja Kulutusjuhlassa kiitellään: Sonera nostaa kännykkäpuheluiden hintoja ja tiedottaa asiasta asiakkailleen epäselvästi, kirjoittaa Tietokone-lehden blogissa Tero Lehto.

Soneran asiakastiedotteen (pdf) saa lukea läpi pariin kertaan ymmärtääkseen mitä siinä sanotaan. Tiedotteessa vielä hämäävästi puhutaan ”vähimmäisliikennemaksun” poistumisesta, jotta asiakkaan olisi vaikea saada käsitystä muutoksesta.

Blogin kommenteissa nimimerkki Minä kertoo, että tekstiviestit ulkomaille kallistuvat Soneralla merkittävästi: uusi hinta on 0,29€/kpl.

Juhan mukaan tulee tunne, että Sonera pitää asiakkaitaan idiootteina:

Hehkutetaan, että Euroopassa soittaminen on entistä halvempaa, kun alennus on n. 10 % ja murto-osa asiakkaista soittaa puheluita Euroopassa. – – –
Datasiirrossa hinta tosiaan helposti moninkertaistuu, silti annetaan ymmärtää, että surffaus muuttuu halvemmaksi. Kuitenkin mobiilidatapalveluita tyypillisesti käytetään (luultavasti) lyhyitä aikoja kerrallaan silloin tällöin. Kuka surffaa tuntia kerrallaan kännykällä?

1 Comment

  1. Saanen jatkoksi lainata omaa kirjoitustani aiheesta tuolta loppuvuodesta.

    http://janne.blogit.kauppalehti.fi/2006/12/29/emy-sonera-nostaa-puheluhintojaan-elakoon-wlan/

    Tiedotteen täysin ymmärtääkseen pitää lukea se ainakin pari kertaa, tuntea vanha hinnoittelujärjestelmä ja ymmärtää vielä hinnoittelun ”myymisen” logiikkaa.

    Vaihdoin muuten operaattoria. Bye-bye Sonera.