Kulutusjuhla

Kanta-asiakkaille syöpävakuutuksia ja halvempia leffoja

Tänään olen törmännyt kahteen erityyppiseen kanta-asiakkaille suunnattuun lisäpalveluun.

Ensiksi tipahti postia Stockmannilta.

”Hyvä Stockmannin kanta-asiakas! Syöpä on yksi tämän päivän yleisimmistä raisauksista – – -. Uusi vakuutusetumme kanta-asiakkaillemme on Stockmann Turva -vakuutus syövän varalle. – – – 20 000 euron kertakorvauksen lisäksi vakuutukseen sisältyy Stockmann Kotiapu. Se korvaa käyttämiäsi kodinhoitopalveluja aina 1 000 euroon asti – – -.”

Lappusen mukaan vakuutusmaksu veloitetaan kätevästi Stockmann-tililtä kerran kuussa. Itse mainoskirjeessä ei kerrottu, mitä vakuutus maksaa, mutta mukana tulleessa esitteessä se paljastui: 18-39-vuotiaille 9,90 €/kk ja siitä iän mukaan kallistuen niin, että 60-64-vuotias maksaa 38,90 €/kk. Stockan nettisivuilla kerrotaan vakuutuksista, mutta tämä syöpävakuutus ei vielä sinne ole ehtinyt esiin.

Suhtaudun peruskielteisesti moisiin vakuutuksiin. Myönnän, että mielipiteeni on pitkälti tunnepohjainen: tuntuu älyttömältä, että minun pitäisi vakuuttaa itseni tietyn sairauden varalta ja pulittaa siitä noin 120 euroa vuodessa. Ja vielä Stockan kautta. Käytännössähän vakuutuksenantajana toki toimii ACE European Group Ltd.

Alepan ostoilla halvemmalla leffaan

Toinen kanta-asiakkuusjuttu olikin sitten mieluisampi. Uusimmasta City-lehdestä sattui silmiin Alepan mainos:

”Kun teet yli 15 euron kertaostoksen Alepassa to-su 1.-4.3., saat S-Etukortilla yhden etukupongin leffaan kuin leffaan. (Yksi etukuponki per ostokerta. Kuponkin on voimassa su-to -näytöksissä 29.3.2007 saakka. Max. 2 leffalippua/kuponki).”

Eli siis näitä perinteisiä Finnkinon kuponkeja, joilla pääsee leffaan kuudella eurolla. Ei siis mikään mullistava uutuuskantiskampanja, mutta sopii mielestäni hyvin Alepan imagoon. Ei tämä saa minua ryntäämään ostoksille, mutta tietysti ilahduttaa, jos viikonlopun lähikauppaostosten päälle tulee mahdollisuus päästä halvemmalla leffaan. Ja Finnkino hyötyy, kun arki-iltoina saavat enemmän porukkaa paikalle.

4 Comments

  1. Mä pikkuisen pöyristyin myös tätä Stockmannin markkinointikirjettä, jonka avasin pahaa aavistamatta kuvitellen sen olevan lasku. Jotenkin se sanamuoto oli vielä sellainen, että ikään kuin Stockmann odottaisi minun ihan tuossa, päivänä muutamana, sairastuvan syöpään… Vaikka kaipa nämä syöpävakuutukset maailmalla ovat jo hyvinkin tavallisia.

  2. Tämä yksittäisten kalliiden vakuutusten myyminen yksittäisten esinevahinkojen, yksittäisten tapaturmien ja yksittäisten sairauksien varalta lähentelee huijausta. Ihmettelen todella, että Stockmann antaa kanta-asiakasrekisterinsä moiseen käyttöön ja hoitaa vielä rahastuksen.

    Vakuutusturva kannattaa hoitaa yhtenä kokonaisuutena ja mieluummin suomalaisessa vakuutusyhtiössä. Tiedät mitä olet vakuuttanut ja mistä hakea korvauksia.

  3. Veera: Minä kuvittelin myös saavani jonkun kivan kuukauden vaihteeseen sopivan kanta-asiakastarjouksen tai edes ilmoituksen. Syöpävakuutus ei tällaisena ihan toiminut….

    Jormanen: Jep, yksittäisiin asioihin vakuutuksen ottaminen tuntuu aika hurjalta. Kokonaisvaltaisuus vakuutuksissa säilyttää tolkun, järjen, helppouden ja jonkinlaisen järkevän hintatason.

  4. Jormanen, yksikään suomalainen vakuutusyhtiö ei vakuuta asiakkaitaan syövän varalta, joten tuolle vakuutuksella on kyllä markkinansa.