Kulutusjuhla

Reippaasti luistelemaan kevätjäille, jep jep

twin.jpgTämän päivän Hesarin etusivulla on Intersport Puhos Megastoren mainos, jossa kehotetaan hankkimaan ”kunnon luistimet kevätjäille”. No, vaikka jääpeite on kaikin puolin vankkaa ja joillakin alueilla varmasti vielä kasvaa entisestään, on aika onnetonta mainontaa kannustaa ihmisiä kevätjäille. Ne ohenevat perinteisesti aika nopsaan sitten.

Mainoksessa mainostetaan aloittelijoille luisteluhiihtomonoihin sopivia retkiluistimia, retkiluistelusauvoja ja naskaleita. Mainostetut Twin-jäänaskalit (13,90€, kuvassa) ovat kelvottomat rimpulat, jotka kyllä pureutuvat jään pintakerrokseen, mutta onnettoman lyhyen teränsä takia saattavat olla hätätilanteessa hengenvaaralliset ”apuvälineet”.

Kuudellatoista eurolla saa esim Bear & Waterista napakat telineessä aina käyttövalmiina olevat Möja-naskalit, jossa mukana myös pilli.

2 Comments

  1. Niin, onhan totta, että niin meren kuin järvenkin jäät ovat tuoteturvallisuuden tuolla puolen ja siksi niille sopivat, vaikka kuinka tuoteturvalliset, liikuntavälineet ovat aina vaarallisia, koska ne yllyttävät liikkumaan vaarallisilla alueilla. Niitä ei saa myydä eikä neuvojakaan jäätyneellä vedellä liikkumiseen saisi jakaa. Oikeastaan sulan veden aikaan sopivia rekrektionaalisia tuotteita kuten soutuveneitä, uimarenkaita jne. ei pitäisi saada myydä, koska ne yllyttävät ihmistä hukkumaan.

  2. jep jep, maailma on vaarallinen, mutta oikeilla välineillä riskejä voi minimoida, väärillä niidne toteutumista edesauttaa. Eikun kevätjäille kunnon naskalit kaulassa, uimarengas kaulassa ja heittoköysi lanteilla!