Kulutusjuhla

Hedelmäpunnitukset kassoille

PA voisi jättää hedelmien ja vihannesten punnitsemisen keskieurooppalaiseen tapaan kauppojen kassojen työksi: ”Näin asiakkaat eivät epähuomiossa erehdy painikkeesta eivätkä pääse huijaamaan. Koko kassajono ei myöskään seiso sillä aikaa, kun joku onneton punnituksen unohtanut kävelee puoli kilometriä selvittämään kurkkunsa vaakanumeroa. Kassatilanne ei sittenkään hidastu merkittävästi, sillä saksalaisten Aldien ja Lidlien työntekijät lappavat ostokset sellaista tahtia lukijan lävitse, että aloittelijan on vaikeaa pakata niitä samaa tahtia edes kärryyn.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Lidlin valikoimilla tuo voinee onnistua mutta miten ihmeessä kassahenkilö kykenisi suomalaisen marketin kassalla tunnistamaan esimerkiksi sen onko pussissa kotimaisia tomaatteja, espanjalaisia tomaatteja vaiko kenties luomutomaaatteja jos punninta olisi vasta kassalla ?

  2. Lidlissä pakkaan aina tuotteeni suoraan kassiin. Olen saanut jos jonkinlaisia kommentteja sekä kassalta että muilta asiakkailta asiasta mutten vielä porttikieltoa mihinkään myymälään. Suomalaiset ovat aivan liian kilttejä ja noudattavat muiden ohjeita. Kahviloissa en KOSKAAN vie itse astioita pois pöydältä en edes Hesburgerilla.