Ostaisiko golf-kengät tai lyöntihäkin? Ehkä kuitenkin sukkanauhaliivit tai endurokypärän? Toisaalta nokkakärryille voisi olla käyttöä.

Nämä Lidlin tarjoustuotteet jaksavat aina hämmästyttää (golf-välineet tänään torstaina, moottoripyöräilijöiden tavaraa ensi viikolla). Mikään tavara ei näytä olevan vieras Lidlin hetkellisiin valikoimiin.

Mutta mikäs siinä, jos kauppa käy. Yleisesti on tunnettu juttu, että monia tuotteita on per kauppa vain muutama. Näin siis pitää olla nopea, jos mielii saada varmasti haluamansa. Eivätkä tuotteet tietysti aina ole edes halvempia kuin vastaavat jossain toisaalla.

Itse ostin näistä tuotteista viimeksi metallirannekkeisen perusrannekellon noin kuuden euron hintaan, peräti neljän vuoden takuulla. Edellinen, arvokkaampi kelloni hävisi jonnekin, joten ajattelin, että turha investoida kalliiseen aikarautaan. Kellon mukana tuli työkalut ja ohjeet, joilla itse pystyi lyhentämään rannekkeen: tämän tietysti jossain toisessa kaupassa olisi tehnyt myyjä.

Tietyllä tavalla lienee Lidlin etukin, että asiakkaat eivät useimmiten oleta saavansa sieltä välttämättä ykkösluokan huipputavaraa. Kun suhtaudutaan jo valmiiksi hiukan epäillen, yllätytään positiivisesti, jos se rannekello nakuttaa neljä vuotta.