Kulutusjuhla

Minibanaaneille kertyy kilohintaa

Kaupan hedelmätiskillä pisti silmään Chiquitan uutuus eli erillisiin pusseihin pakatut minibanaanit. Yhtiö itse markkinoi (flash-varoitus: sivuilla ryhtyy raikamaan mainosmusa ja banaanit pomppivat) tuotettaan kehuen tätä napostelutuotteeksi niin lapsille kuin aikuisille, koska ovat makeampia ja ohutkuorisempia.

En kokeillut, onko näin, sillä kilohinta oli yli viisi euroa. Tottumus ja periaatteellinen päätös ohjaavat minut ostamaan reilunkaupan banaaneja parin euron kilohintaan, jos kyseisiä hedelmiä haluan. Reilujen yhtenä etuna perus-Chiquitaan on myös pienempi koko.

Mutta en kyllä epäile, etteikö minibanaaneille löytyisi kysyntää. Varmasti ne tietyille kuluttajaryhmille sopivat.

Naureskelin muinoin itsekin naposteluporkkanoille, mutta nykyisin huomaan aika usein sellaisen pussin nappaavani kaupan hyllystä mukaan. Onhan niissä kilohinta perusporkkanaa huomattavasti kalliimpi, mutta pikkupussi on kätevä välipala. Kotiin asti sitten kannan isommat porkkanat.

2 Comments

  1. Itse kannan kotiin porkkanoita vain kilon pussissa, jossa kilohinta on kohdallaan. Hinta nousee yllättävän paljon pelkästään puolen kilon pussissa.

    ”sivuilla ryhtyy raikamaan mainosmusa ja banaanit pomppivat” 🙂

  2. Porkkanat ovat mielestäni aika halpoja, otti niitä ison tai pienen pussin (eli oli hinta euron tai kaksi kilo). Suosin luomuja, koska ne ovat tasaisemmin paremman makuisia, joten hintakin on sitten pari euroa kilo. Mutta ei porkkanat silti vielä mitenkään kallis hedelmä-vihannesosaston tuote ole.