Kulutusjuhla

Netti muutti vuokra-asuntoilmoittelua

Ylen uutisessa kiinteistönvälittäjä syyttää osittain nettiä vuokrapyyntöjen korkeudesta:

– – – kalustetut ja kalustamattomat asunnot ovat hakukoneissa sekaisin, eivätkä vuokranantajat aina huomaa katsoa eroja, kun miettivät asunnolleen vuokraa.

Vuokralaisten keskusliiton tässä ei ole ongelmaa, vaan jossain toisaalla:

Järjestösihteeri Ilpo Eerola muistuttaa kuitenkin, että uusien vuokra-asuntojen rakentaminen on edelleen tärkeintä vuokrien tasaamiseksi.

Taitaa olla niin, että kiinteistönvälittäjää harmittaa, kun aiempi hyvä vuokrausbisnes ei enää toimi, vaan ihmiset osaavat netin kautta vuokrata asuntoja. Toki vuokrapyynnöt ovat usein kohtuuttomia, mutta jokainen voi myös ainakin yrittää tinkiä vuokrasta.

Oman ja tuttujen kokemusten perusteella sanoisin, että Helsingistä vuokra-asuntoa etsivän kannattaa aktiivisesti jättää nettiin ”Haluan vuokrata” -ilmoituksia. Moni asunnonomistaja ei halua kymmenittäin kyselyitä oman ilmoituksensa perusteella, vaan katsastavat ennemmin näitä vuokraamisesta kiinnostuneiden tietoja.

2 Comments

  1. Onko nyt tosiaan niin ottajan markkinat, että vuokralainen voi tinkiä vuokrapyynnöstä? Jotenkin tuntuu, että suurin osa vuokralaisista joutuu lähinnä taistelemaan, että saisi sen asiallisen vuokrakämpän eikä joutuisi johonkin vielä ylihintaisempaan ja karseampaan loukkoon.

  2. Ainakin minä reilu vuosi sitten kysyin ja sain vuokraa muutaman kympin pyyntöä alemmaksi. Riippuu tietysti tilanteesta. Mutta itselläni oli nimenomaan oma ilmoitus ja siihen sain vastauksia, jota kautta päädyin Kallion liepeillä asuntoa etsimään. Asunnon etsimisen aloittamisesta mieleinen löytyi viikossa.

    Mutta toki moni joutuu taistelemaankin.