Pakastettuja parsakaaleja ostava saa helposti vähemmän tuotetta, kuin mitä pakkaus lupaa. Tämä paljastui Ruotsin kuluttajaviraston testeissä: viidessä pakkauksessa yhdeksästä paino oli sulatuksen jälkeen 10-15 prosenttia ilmoitettua vähemmän.

Tämä johtuu siitä, että parsakaalit pakastetaan usein veden kera, joka tietysti jäätyy ja lisää pakkauksen painoa. Pakkauksessa tätä ei vain välttämättä mainita.

Testiin otetut tuotemerkit olivat Coop, Eldorado, Euroshopper, Findus, ICA, Lidl, Willys ja X-tra. Finduksen, ICA:n ja Coopin tuotteissa paino oli kohdallaan, Lidlillä mentiin pari prosenttia ilmoitetun alapuolelle ja lopuilla, Espanjasta peräisin olevilla, paino heitti kymmenen prosenttia tai enemmän.

Ruotsin kuluttajaviranomaiset epäilevät, etteivät parsakaalit ole ainoita pakastettuja vihanneksia, joissa kuluttaja maksaa vedestä.