Kulutusjuhla

Ajotaidoton taksikuski

Töiden takia joutuu ajelemaan välillä taksilla. Esimerkiksi viime sunnuntaina ajoin pitkin poikin Helsinkiä usealla eri taksilla. Jokaisessa taksissa palvelu oli erinomaista ja esimerkiksi oikea ravintola löytyi pelkän nimen perusteella (emme juopotelleet, vaan kyseessä oli työkeikka).

Tässä taannoin jouduin kuitenkin ammattitaidottoman taksin kyytiin. Kuski ei tiennyt missä on Helsinginkatu tai miten ajetaan Kehä 3:lta Kallioon. Onneksi takseissa on nykyisin navigattori – tosin niiden käytön opettelu on ilmeisesti mahdotonta. Pienen ajelun jälkeen palasimme nimittäin alkuperäiselle lähtöpaikalle. Olin liian väsynyt suuttumaan. Lopulta taksi vei kotiin alennetulla hinnalla.  Olisi kai pitänyt tehdä asiasta virallinen valitus.
Taksikuitti kannattaa säilyttää tallessa, sillä siitä näkyy auton numero yms., jos on valittamista kyydistä tai palvelusta. Myös hävinneet tavarat löytyvät kuitin avulla helpommin. Tämä harmittava yksittäistapaus ei romahduttanut uskoani Helsingin taksijärjestelmään. Onko muilla huonoja tai erityisen hyviä kokemuksia taksien palvelusta?

3 Comments

  1. Mulla on sellainen kokemus, että taksikuskin kannattaisi toisinaan pitää turpansa kiinni ja henk.koht. mieltymyksensä ihan vain itsellään. Pelkäsin vuosikausia, että joudun viemään esim wanhan kissani lopetettavaksi tai joudun palaamaan vastaavalta keikalta _taksilla_. Jos tavallisen typerä lärppä taksikuski alkaa siinä kohtaa syöttää tuubaansa, se saatana kuolee. (Hoidin lopultakin ko asian ratikkakyydillä, eipä tarvinnut pelätä kälättävää kuskia.)

    Jos ne pitää lärvinsä ummessa ja ajavat sinne minne pitääkin, asia ok.

  2. Argh, älkää puhuko takseista, käykää blogissani, jossa kommentoidaan matkapalvelukeskuksen puuhia. Hehän myös käyttävät normaalien taksien tilaamista silloin, kun muita autoja ei ole. Eli erit. negat. kokemuksia on kertynyt, lähes päivittäin! =(

  3. Taksikuskien koulutukseen voisi myös kuulua maksulaitteen käytön opetus. On tsägästä kiinni, voiko taksikyydin maksaa kaverin kanssa pankkikortilla erikseen. Kaikissa takseissa, joilla oon ajanut, se on ollut teknisesti mahdollista, mutta ehkä puolet kuskeista on osannut käyttää ko. ominaisuutta.