Kulutusjuhla

Simppelin kännykän löytämisen vaikeus

Marjut nostaa esiin aamun Hesarin yleisönosastokirjoituksen siitä, miksi vieläkään ei ole helppokäyttöistä kännykkää esimerkiksi iäkkäämpien käyttöön: ”Aika kuvaavaa on se, että kaikissa liikkeissä oli kuitenkin muistettu mainita, että vastaavaa kysyntää on erittäin paljon, mutta tarjontaa ei ollenkaan.” (Mari Koo)

4 Comments

  1. Huuuuuh – itse käytän edelleen Nokian lähes vanhinta mallia. Käyttäisin sitä vanhinta, mutta akku on pleen kallis ,D Jos muistatte Ringon, siinä olisi perusmallipuhelimen otetta?! Suht. isot näppäimet ja vain perutoiminnot. Tällaista kuulkaa kaipaisi moni ei-vielä-ihan-vanhus!

  2. Isäni, 72 vee kaipaa vanhempien ihmisten tavoin just tällaista Ringo-tyyppistä perusluuria (sellainen hänellä oli aikoinaan).

    Hänellä on niin isot kädetkin että nykypuhelimista painuu melkein koko näppäimistö kerralla alas kun sitä vähän söhäisee. Jos on töppösormet ei tosiaan haluta mitään miniatyyrituotteita. Miten se voi olla niin vaikeeta siellä valmistajapäässä käsittää? Haloo, onko Nokia? Kuuluuko?

  3. Ja minä olen kaivannut useita kertoja ikäihmisillemme helppokäyttöistä, isonumeroista ja isonäyttöistä peruspuhelinta. Varmaan joku pienempi, markkinoille pyrkivä yritys voisi innostua, jos saisimme sen huomaamaan Suomen ikääntyvien ihmisten markkinat. Tämä olisi hyvä kokeilualue maailmanmarkkinoita silmälläpitäen. Isot eivät tähän hommaan lähde, koska niiden käsityksen mukaan tuollaisen puhelimen pitää olla halpa ja vaarahan olisi, että muutekin halpaa kännykkää kaipaavat valitsisivat sen. Itse en usko, että tällaisen kännykän tarvitsee välttämättä olla mitenkään erityisen halpa. Sen valttina voi olla esimerkiksi lujuus.

  4. Nyt näyttää tulleen markkinoille senioreiden tarpeiden pohjalta suunniteltu kännykkä. Ei lainkaan hassumpi kokonaisuus. Se löytyy osoitteesta http://www.coline.fi