Suomalaisiin matkailijoihin vaikuttavaa asiaa lahden eteläpuolelta, eli Virossa viina- ja tupakkavero kohoavat tuntuvasti, uutisoi Yle:

Väkevän viinan veroa korotetaan ensi vuoden heinäkuun alussa 20 prosenttia. Aiemman päätöksen mukaan vero nousee jo ensi vuodenvaihteessa 10 prosenttia. Tupakkatuotteiden vero nousee niin, että esimerkiksi savukeaskin hinta kallistuu 50 prosenttia.

Lisäksi Taloussanomat kertoo Viron kuluttajaviraston selvityksestä, jossa on käynyt ilmi, että rahanvaihdossa on suuria hintaeroja:

Pankeissa ja suurimmassa osassa vaihtotoimistoista asiakas sai noin 800 kruunua, mutta kaikkein epäedullisimmassa paikassa käteen jäi vain 575 kruunua.
Epäedullisin vaihtopiste, OÜ Monex, on kerännyt valituksia vaihtokursseistaan sekä virolaisilta että ulkomaalaisilta. Monexin toimistot sijaitsevat turistien kannalta keskeisillä paikoilla kuten terminaaleissa ja Viru-keskuksessa.