Kulutusjuhla

Turistina halvempia aterioita

Suomessa noin sadan euron hintainen ravintola-ateria maksaa Kreikassa 67 euroa ja Bulgariassa 24 euroa. Tähän tulokseen on tultu Matkalehden ravintolahintavertailussa Taloussanomien mukaan. Kahdeksan eri maan ravintolahinnoissa verrattiin oluttuoppia, puna- ja valkoviiniä, pippuripihviä, pastaa, pitsaa, virvoitusjuomaa ja kahvia, ja tunnetustihan Suomessa alkoholi maksaa kohtuullisen summan. (Mari Koo)

1 Comment

  1. Tuossa jutussa ei mainita sitä, huomioitiinko hintavertailussa mahdolliset ravintoloiden palvelumaksut. Ainakin Italiassa näyttää olevan sellainen käytäntö, että monet ravintolat perivät palvelumaksua joka voi nostaa laskun hintaa huomattavasti. Lisäksi omakohtaista kokemusta on eräästä Roomalaisesta baarista jossa jäätelön hinta riippui siitä söikö sen ravintolassa tai ottiko sen mukaansa ja söi vaikka kadulla.

    Ainakin Roomalaisissa pitserioissa ja ravintoloissa on sellainen tapa että ruokien hintoja ei ole näkyvillä. Jos tiskin toisella puolella olevalta myyjältä kysyy hintaa, ne näyttävät hermostuvan moisesta. Lisäksi tuollainen tyyli antaa myyjälle mahdollisuuden vedättää asiakasta arpomalla hintoja pärstäkertoimen tai oman mielensä mukaan.

    Tuollaiset tavat raivostuttavat varsinkin kun suomalaisissa ravitsemusliikkeissä ei ole tuollaisia käytäntöjä. Seuraavalla kerralla matkustan vaikka Saksaan. Siellä on rehellisimpiä liikkeenharjoittajia.