Päivittäistavarakauppojen hintoja keräävä, kokoava ja vertaileva Kauppakori.fi -sivusto (mm. talvella Kari A. Hintikan kehuma) on siirtynyt Plazan alle.

Plaza markkinoi itse sivustoa seuraavasti:

”Palveluun voit rakentaa oman tyypillisen kauppakorisi tai luoda itsellesi ”vahdin”, joka kertoo heti, kun esimerkiksi edullisia lastenvaippoja tulee valitsemasi kaupan valikoimaan.

– – – Pääset myös itse vaikuttamaan hintatietojen ajantasaisuuteen rekisteröitymällä palvelun käyttäjäksi ja syöttämällä itse keräämäsi hinnat järjestelmään.

– – – Hintatietojen ohella kaupoille voi antaa tähtiä ja kertoa subjektiivisen näkemyksensä eri liikkeiden palveluista ja siisteydestä.”

Valitettavasti tämä sivusto ei ole minua varten. Käyn lähimmässä kaupassani, vaikka kauppakorini hinta olisi siellä kalliimpi kuin kahden kilometrin päässä. Aika on minulle tärkeämpää kuin muutaman euron säästö, sillä sinkkutaloudessa ostosten määrä ja summa on kuitenkin aika pieni.

Minua ei kiinnosta juosta halvimpien päivittäistavaroiden perässä, eikä edes listata nettiin hintoja, vaikka houkuttimena olisi mahdollisuus voittaa arvonnassa ruokakori.

Plussaa palvelulle siitä, että hinnan lisäksi verrataan muutakin, eli kaupoille voi antaa arvioita euroja laajemmin.

Hintavertailusivustoista on itselleni enemmän hyötyä esimerkiksi elektroniikkaa tai muuta suurempia kertaostoksia miettiessäni.