Kulutusjuhla

Keskikesän juhlaan

Uutisoinnin mukaan keskiolut on nyt ennätyshalpaa:

Panimot arvelevat, että vuodenvaihteessa voimaan tuleva uusi alkoholilaki nostaa halvimpia hintoja roimasti.

Laki edellyttää, että yksittäin ostetun olutpullon on oltava yhtä halpa kuin halvimmassa monipakkauksessa eli ”sikspäkissä”, ”mäyräkoirassa” tai korissa ostetun pullon.

Lehtimainosten perusteella yksi kesän hittituotteiksi pyrkivä näyttää olevan kotikäyttöinen oluthana ja juomanviilennin. Kuninkaallisella Princess-nimellä myytävässä tuotteessa on tosin hankalampi niitä tarjouskaljoja hyödyntää, sillä laitteeseen kelpaa vain viiden litran oluttonkka.

Tietysti juhannukseen kuuluu myös hyvä ruokaa ja grillimakkara. Silmiini sattui mainos makkaraputkesta, josta ainakin jonkinlaista hupia saisi juhannukseen.

Kulutusjuhlan puolesta toivotan joko sopivasti kulutusvapaata tai kulutuksellista juhannusta ja samalla kiitän lukijakuntaamme: sivustomme yksivuosijuhla meni jo keväällä, mutta eipä tullut silloin noteerattua.

Lomallakin saa pistää palautetta ja kulutuskokemuksia sähköpostiini (mari.koistinen (at) gmail.com), vaikka oletettavasti myös täällä on hieman hiljaisempaa kirjoittelun suhteen.

2 Comments

  1. Saa nähdä, millainen tulee olemaan panimoiden intressi tarttua halvemman monipakkausmyynnin kieltämisen luomiin haasteisiin. Kun tälläkin hetkellä kaupat itse luovat monipakkausten halvemmat hinnat, voisi olettaa että panimoteollisuudekta löytyy tähän lääkkeet.

    Eihän panimoiden tartte muute kuin vaihtaa perustuotteelle etiketit ja nimi, myydä sitä pelkissä monipakkauksissa – ja homma on taas hanskassa. Perustetaan siis rinnakkaistuote, jota myydään vain ja ainoastaan monipakkauksissa.

    Ja taas mennään ..

  2. Tom, niin, saa nähdä, miten käy. Eiköhän panimot jo kehittele mielenkiintoisia tuoteratkaisuja. Luulisi esimerkiksi suurempia pakkauskokoja, kuten noita muutaman litran olutpäniköitä, ilmestyvän markkinoille enemmänkin. Hanakalja ensi kesän hitiksi! 🙂