Kulutusjuhla

Sisäänpääsyyn sisältyy juoma

Eilen kävin katsomassa keikkaa Redrumissa, joka on ottanut helsinkiläisittäin poikkeuksellisen käytännön: ”sunnuntaista torstaihin sekä lauantaisin ennen klo 23 sisäänpääsymaksu sisältää aina ilmaisen juoman (olut, siideri tai virvoitusjuoma”.

Eilen lippu maksoi 12 euroa ja hintaan sisältyvät juomat näyttivät miellyttävän asiakaskuntaa. Juttelimme, miten sitä ajattelee, että itse asiassa lippu maksoikin vain 8 euroa (juoman hinta nelisen euroa) tai että säästi euroja, kun ei tarvinnut erikseen ostaa juomaa.

Lisäksi oletimme, että yhden ”ilmaisen” juoman jälkeen moni ostaa kuitenkin vielä toisen. Ja ehkä kolmannenkin.

Ravintolan kannalta käytäntö on asiakkaiden tungeksiessa sisään varmaan kohtuullisen kätevä, kun rahaa ja pankkikortteja ei erikseen tarvitse käyttää, vaan tarjoilu hoituu drinksulipuilla.

Mutta on tässä se toinenkin puoli. Eli jos ei haluaisi sitä juomaa, niin sitten kismittää, kun sen lipussa kuitenkin maksaa. Toki sen drinksulipun voi kaupata janoisemmalle henkilölle.

Törkeän kallista kahvia

Omaan iltamenoon kuului myös kahvin tilaaminen Redrumissa. Sen vuoksi paikka sai ison miinuksen: tavallinen, joskin kohtuullisen iso kahvi maksoi kolme euroa. Se on törkeän paljon, mutta en nyt jaksanut keskiyöllä ruveta aiheesta kitisemään.

Silti vaadin jotain kohtuutta kahvin hintaan!

3 Comments

  1. Useissa baareissa selvinpäin olevia kyllä arvostetaan melko vähän. Pannussa tunteja seissyt musta myrkky maksaa joissain paikoissa yhtä paljon tai jopa enemmän kuin pieni olut. Onneksi poikkeuksia on paikoissa ja henkilökunnassa ja olenkin usein saanut kahvin veloituksettakin, etenkin jos on aiemmin tilaillut muita juomia samalta työntekijältä.

  2. Kuulemma Coronassa on kaupungin paras cafe au lait, ja hintakin sitten sen mukainen, yli kolme euroa – ja kuppi on surkean pieni.

  3. Matti: Joo, onneksi on poikkeuksiakin. Sama juttu siinäkin, että olen myös joskus kahvin saanut ilmaiseksi, ja toisinaan syynä on ollut sekin, että työntekijä pahoittelee kahvin seisseen niin kauan, ettei kehtaa pyytää maksua…

    Kriisi: Hmm, tuota ei ole tullut testattua. Ehkä joskus!

    Kahvikupissa olen toki valmis maksamaan myös palveluympäristöstä, eli fiiliksestä, sisustuksesta, lehdistä jne. Mutta jossain yöllisessä baariympäristössä ei näillä lisäarvoilla voi kehua.