Kuluttajavirasto varoitti tällä viikolla Wixawin Mobile Entertainment –nimisen yrityksen markkinoimasta mobiilipelistä. En sen kummemmin tiedotetta tutkaillut, mutta tänään netissä osui silmiin banneri ”Haluatko voittaa MacBookin?” Mainonnan uhrina klikkasin, ja kas, päädyin sivulle, jossa kysyttiin äärimmäisen helppo kysymys ja pyydettiin omaa kännykkänumeroa.

Koska kuitenkaan en kuvitellut, että MacBook ihan näin vähällä vaivalla irtoaisi, ryhdyin lukemaan pienellä kirjoitettua:

”Pääset mukaan vastaamalla oikein nettisivustolla olevaan kysymykseen. Ilmoittautumalla nettisivustolla ja vastaa varmistuspyyntöön ’mac’. Tilaamalla palvelun ja/tai käyttämällä sitä vakuutat, että olet lukenut peliin osallistumisen määräykset ja ehdot ja hyväksyt ne, olet Suomen kansalainen, 16-vuotta tai vanhempi tai sinulla on tilinhaltijan suostumus. Pelaajat kilpailevat arvokkaista palkinnoista pelaamalla kuukausittaista Trivia Game -peliä. Tämän palvelun ”pääpalkinto” on MacBook – – – . Trivia Game -pelin pelaaminen maksaa 1.50 euroa/viesti vastaanotettu. 8 kysym. kuukaudessa.”

Että räpsähtäisi sitten 12 euroa puhelinlaskuun siksi, että vastaanottaisin viestejä moisesta kilpailusta. On taas joku keksinyt näppärän tavan rahastaa.

Sentään yrittävät vakuuttaa, että ihan kunnollisella asialla tässä ollaan:

”Lopeta palvelu? Tekstaa ’stop’ numeroon 17270. Helpdesk: 09-611460 tai lähetä meille sähköpostia osoitteeseen: info.fi@wixawin.com. Tämä palvelu toimii tekstiviestitoiminnan menettelyohjeiden mukaisesti.”

Ja nettisivuilla firma kertoo viehättävästi, miten puhelin ja minä voimme olla yhtä rennosti ja trendikkäästi:

”Kilpaile kännykälläsi mahtavista palkinnoista ja upeasta sisällöstä kännykkääsi… Täytämme kaikki kännykkäpelitarpeesi. Rennot pelimme antavat sinulle mahdollisuuden voittaa suosituimpia tuotteita. Täältä löydät myös kaikenlaista trendikästä sisältöä kännykkääsi. Anna puhelimesi olla osa sinua! Annamme sinulle sisältöä, jolla voit personoida kännykkääsi. Meillä on tuhansia iloisia käyttäjiä kaikkialla maailmassa! Liity, kilpaile ja personoi!”

Hohhoijaa.