Kulutusjuhla

Testissä: Purkkileipä

purkkileipää

Mari Koon kaapissa on seisonut pidemmän aikaa Finaxin Shake’n Bake -leipäainekset. Päiväyskin on jo mennyt vuosi sitten, mutta se ei Kulutusjuhlan testiryhmää pelota. Kyseessä on siis leipäainekset, jotka on purkissa. Purkkiin lisätään vesi ja sitten sitä heilutellaan. Sitten monjä vuokaan ja kohottelun jälkeen uuniin.

Huipputieteellisessä testissämme leivänteko onnistui suhteeellisen kivuttomasti. Tiskiä ei leipävuokaa enempää tullut ja muutenkin teko oli varsin mutkatonta. Tosin taikinasta löytyi muutama kova myökky, jotka viskoin pois. Syynä paakkuutumiseen tosin voi olla taikina-aineksen vanhaksi meneminen.

Lopputulos on aika jykevää ja tuhtia kamaa. Kulutusjuhlan testiryhmän makuun valmis leipä oli hieman liian suolainen. Ainakin allekirjoittanut pysyy kyllä jatkossa ihan perinteisten leipomusten parissa, ei tämä nyt niin upea ja hieno juttu ollut.

Plussat: helppous, runsaasti siemeniä ja hiutaleita, tiskin vähyys.
Miinukset: Suolaisuus, liika tiiviys.

5 Comments

  1. Kieltämättä suolaista tavaraa oli. Mutta ei tämä tuote kyllä paljoa maksanutkaan: varmaan oli silloin ostohetkellä se parasta ennen -päiväys niin lähellä, että kokeilumielessä hairahduin ostamaan. Kesti vaan hetkisen, ennen kuin kokeilu toteutui 😀

  2. Eikös tuo tiiviyskin voisi johtua vanhentumisesta?

    Oletan että taikinassa oli leivinjauhetta nostattamiseen, ehkä sen teho heikkenee vuosien mittaan?

  3. Kohotusaineena leivässä oli kuivahiiva. Ei liene mitenkään mahdotonta, että tiiviys johtuisi pitkästä iästä. Mietin myös voiko suolan makukin voimistua kun tuote vanhenee…

  4. Todennäköisesti molemmat johtuvat eli kun nestettä on vähemmän (uskoisin, siis säilytyksen jäljiltä..) suolaisuus ja tiiviys korostuvat. Toisaalta joskus tekemäni croissantit purkista olivat rakenteeltaan kivoja, mutta tod. suolaisia, eli onko suomalainen lopultakin ”oppinut” suolan vähentämisen ruuassa?

  5. Juu tämä luki taas kehnosti ohjeet, siis tässä ei ollut nestettä mukana – kuten joissakin purkkileivissä on! Tsori, siis varmaan nesteen määrää olisi pitänyt lisätä, mutta mistäpä sen olisi tiennyt! Ähh, olen vähän liian nopsa kommentoimaan…. Tsori!