Kulutusjuhla

Alakarppaaminen ja ekologisuus

Teppo arvostelee viime vuosina suosituksi noussutta dieettiä: ”Alakarppaaminen on pahimman luokan elintasoyhteiskunnan ilmiö. Terveysvaikutuksista en käy väittelemään, mutta maailmanlaajuiseksi ja pitkäikäiseksi livetessään moisen hullutuksen ympäristövaikutukset olisivat huikeat. Siihen ei maailmalla olisi yksinkertaisesti varaa. Yhtä lihakiloa varten pitää nimittäin kasvattaa melkoinen määrä viljaa, mikä on omanlaisensa ympäristörasite.” (Mari Koo)

4 Comments

 1. Lihansyöjän ekovalinta on hevonen. Sitä lihaa kun menee Suomessakin hukkaan vuosittain tuhansin ruhoin. Kannattaisi sekin mieluummin syödä pois kuin haudata maahan.

  http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/id70284.html

  Tosin tämä suomalainen elinkeinonharjoittamisen kustannusrakenne saa aikaan sen, että vaikka hevonen raaka-aineena olisi teurastamoille lähes ilmaista niin silti sitä Wikipedian kannattaa tuoda tänne Etelä-Amerikasta asti. Ehkäpä kampanja hevosenlihan puolesta auttaisi asiaa?

 2. Niko, olen aivan samaa sanonut monille. Hevoset sitä paitsi kasvatetaan Suomessa muuhun tarkoitukseen kuin lihaksi, joten ne myös kokevat toisen tyyppistä kohtelua kuin varsinaiset tuotantoeläimet. Eli sikäli pollet ovat ravintona eettisempi ratkaisu kuin vaikka peruspossut.

  (Ja jep, olen entinen heppatyttö, enkä näe mitään ongelmaa kyseisen eläimen lihansyönnissä).

 3. Minä ryhdyn syömään lihaa kun pystyn/voin tappamaan omat lihani metsästämällä. Sen takia kotimaista kalaa näkyykin joskus minun lautasella.
  Ärsyttävimpiä on ihmiset, jotka popsivat surutta nauta-sikaa ja sitten voivottelevat jonkun auton alle jääneen oravan vuoksi. Toinen juttu joka ei mahdu minun kallooni on, että miksi tänne pitää roudata jotain Niilin ahventa, kun järvet ja meret ovat täynnä kotimaistakin.

 4. No joo. Olen kasvissyöjä, ja karppaan. Varmaan pätevä tyyppi joka kirjoitti tämän jutun, harmihan se ois, jos faktat pilais argumentin;)