Amazon lanseerasi mahdollisuuden ostaa MP3-musiikkia. Hienolta kuulostaa monen mielestä, mutta totuus paljastui tilausta tehdessä mm. Skrubun pni:lle ja Satunnaiselle Björklundille: tilauksia ei voi tehdä, ellei asu Yhdysvalloissa.

Asiaa ei kerrota asiakkaille mitenkään selvästi, joten esimerkiksi pni vietti palvelussa pitkän aikaa, muokkasi tietojaan ja ihmetteli, kun homma ei toimi.

”Kokeilen uudestaan josko voisin ostaa kokonaisen levyn. No en. Jumitun taas lomakkeeseen joka pyytää osoitettani (jouduin myös naputtelemaan uudestaan luottokorttitiedot). Et ole valinnut osavaltiota! No en tietenkään ole kos… ai hitto. Niin tietysti.

Missään ei pahemmin kerrota, tai anneta ymmärtää. Ei edes vihjata mitään. Mutta niinpä se sitten etsimällä löytyy.

As required by our Digital Content providers, Digital Content will, unless otherwise designated, be available only to customers located in the United States.

Amazon MP3 Music Service: Terms of Use”

Eipä tässä voi muuta kuin yhtyä ihmettelyyn siitä, mitä järkeä tällaisessa digitaalisen musiikin kaupassa on, ja siihen, ettei rajoitusta tuoda paremmin julki. Eli kuten Björklund kirjoittaa:

”Tämäkö on Amazonin tapa kertoa, ettei rahani kelpaa heille? Amazonille varmaan kelpaisikin, koska se on normaali liikeyritys, mutta sisällönhaltijat eivät tunnetusti ole normaalista kaupankäynnistä kuulleetkaan. Amazon voisi parantaa vain kertomalla selkeämmin ettei se myy kuin Yhdysvaltoihin.”