Kauppalehden mukaan olut kallistuu ja sitten sitä taas tuodaan Virosta:

”Suomessa ennustetaan keskioluen vähittäishinnan nousevan verokorotuksen ja kustannusnousujen vuoksi 30-45 prosenttia eli tasolle, jolla se oli ennen veronalennusta helmikuussa 2004.

– – – vähittäiskaupan rajut olutalekampanjat saivat poliittiset päättäjät korottamaan alkoholiveroa ensi vuodenvaihteessa 10 prosentilla.

Samaan aikaan on oluen panimohinta eli tuotantokustannukset kasvaneet useita kymmeniä prosentteja. Kun kaupan on lisäksi lopetettava mäyräkoirien ja olutsalkkujen suureräalennukset, keskioluen vähittäismyyntihinta nousee useita kymmeniä prosentteja.

Virossa nostetaan myös alkoholiveroa 10 prosentilla. Viron olutvero nousee kuitenkin vain kaksi eurosenttiä, kun Suomessa korotus on 10 eurosenttiä. Suomessa oluenhinta nousee rajummin kuin Virossa, joten tilanne palautuu ennen helmikuuta 2004 vallinneisiin hintasuhteisiin.”

Oluen hinta on aihe, joka on herättänyt keskustelua jo aiemminkin. Todellinen tilanne selviää mitä ilmeisimmin vasta sitten, kun muutokset tulevat voimaan ja nähdään, kuinka panimot toimivat muuttuneessa tilanteessa. Lienee selvää, että sillä suunnalla kehitellään keinoja, miten kaljaa voitaisiin kuitenkin myydä tarjoushintaan.