Kulutusjuhla

Santos-kahvinvalmistusta

Jazmanaut nauttii uudesta kahvinvalmistustavastaan: ”Keittiöömme hiipi, kuin varkain vakuumi-tyyppinen herrasmies, nimeltään Santos. Vedet laitteen alaosaan, purut yläosaan ja hellalle kiehumaan. Siinä kun aikansa katselee tätä laboratoriomaista keksintöä ja sitä, miten se imaisee paineella vedet yhtäkkisesti putkea pitkin purujen sekaan, vain päästääkseen ihanan nektarin valumaan takaisin alempaan sammioon, luulisi olevan tarpeeksi. Mutta kun tuolla laitoksella tuotettu kahvi on lisäksi maukkainta, mihin olen törmännyt, niin ei voi muuta kuin hehkuttaa moista vehjestä ihan internetissä asti! – – – Toinen uus lelu, joka on ns. ihq! on toi kaffemylly, säädettävällä jauhatuskarkeudella.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. HAA – ai niitä saa taas! Tuota, meillä oli tuollainen 60-luvulla, ehdoton ja hyvää kaffetta. Ongelmana se, että lasiosia oli tuolloin(kin) vaikea saada, jos meni särki =( On hyvä vehje, erinomainen suorastaan. Kaffemyllykin oli, tuotu 80-luvulta CCCP:stä, pieni, patterikäyttöinen, maksoi tod. vähän. On nyt ollut sökönä jo aikoja, ei löydy mistään enää sellaista! Ähhh….. Hyvä kaffe on —– pääasia!