Kulutusjuhla

Keräyspisteet esiin

Marjut kaipaa nettiin karttaa kierrätettävän jätteen keräyspisteistä: ”– – – olisipa se kätevää, jos voisin syöttää palveluun osoitteeni ja nähdä suoraan kartalta minne iltalenkki kannattaa suunnata päästäkseen eroon nurkissa lojuvista maito- ja mehupurkeista (tai yhtä lailla paristoista ja lasipurkeista). Lista osoitteista ei sano mitään, ei siitä pysty päättelemään etäisyyttä, jos ei tunne kaupungin jokaista korttelia kuin omaansa. YTV ei tiedä kartasta mitään, ei myöskään Paperinkeräys. Mitä tässä voi kiltti kansalainen tehdä, paitsi nähdä älyttömästi vaivaa metsästäessään oikeaa kierrätyspaikkaa?” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Lähiseudun kierrätyspisteet on itsellä aika hyvin hallussa. Ongelmana onkin sitten se, että niitä kierrätyspisteitä ei tyhjennetä tarpeeks usein. Sen takia pahvia ja lasia on pitkin pihaa.

    Ihmisten kierrätysintoa ei voi kyllä moittia. Oman kokemuksen mukaan pullonkaulana on järjestelmän tehottomuus.

  2. Kierrätyspisteiden kartta olisi kyllä kiva. Juuri helsinkiläistyneenä olen ihan pihalla näistä touhuista täällä ja myöskin pettynyt ison kaupungin systeemeihin. Toisen kaupan pihassa on metallin ja kartongin kierrätys kun taas toisen kaupan pihassa on lasi. Eikö näitä voisi jotenkin yhdistää? Eihän tuo matka nyt ole mitenkään älyttömän pitkä, mutta tuonne lasi-kaupalle on vaan kovin harvoin asiaa.
    Yllättäen Jyväskylässä oli mielestäni kierrätyspisteet sijoitettu järkevämmin, kun ne oli suhteellisen hyvin keskitetty.