Kulutusjuhla

Helsingin museoihin pääsee ensi vuonna ilmaiseksi

Hesarin uutinen kertoo:

”Helsinkiläiset ja kaikki kaupungissa vierailevat pääsevät tammikuun toisesta päivästä alkaen ilmaiseksi kaikkiin kaupungin omistamiin museoihin. Museoita on kymmenen.”

Eli ensi vuonna museossa käymättömyyttä ei voi enää selittää lippujen hinnalla. Mainio uutinen kulttuurin kannalta, ja toivottavasti asiakkaat myös nyt löytävät maksuttomiin museoihin. Tietysti sopii toivoa myös sitä, ettei pääsylipputulojen menetys vaikuta heikentävästi tulevaisuuden budjetointeihin.

4 Comments

  1. MITÄ??! Ei oo totta, jo toinen peräkkäinen aprillijutulta kuulostava 🙂 Mutta mahtava uutinen sinänsä. Onhan kaupungin museoihin päässyt tähänkin mennessä perjantaisin ilmaiseksi, ja Kiasmaan perjantaisin klo 17 jälkeen. Mutta että kaikkina päivinä ilmaiseksi… yyber! Esim. Kulttuurien museo Tennarissa ei suinkaan tyhjene yhdellä käynnillä, kyllä siellä voi piipahtaa muutaman kerran vuodessa ihan huoleti. Ja lahjatavaroita hakessa toki kannattaa muistaa museoiden kaupat, niissä on usein tyylikästä tavaraa joita ei saa muualta.

    Hui kun ihan innostuin!

  2. Mutta mitäs museoita tuo nyt lopulta koskee? Uutisen mukaan museoita on kymmenen, ja Hesarissa ollut linkki vei kaupunginmuseon sivuille, josta löytyy 11 ”museota ja näyttelyä”: Kaupunginmuseo, Katumuseo, Sederholmin talo, Hakasalmen huvila, Ruiskumestarin talo, Työväen asuntomuseo, Tuomarinkylän museo, Lastenmuseo, Raitioliikennemuseo, Voimalamuseo ja Koulumuseo. Jos noista jättää Katumuseon eli Sofiankadun pois, joka on joka tapauksessa ilmainen ja aina avoinna, niin olisi se kymmenen. Mutta jos tämä on se lista, niin esim. Helsingin kaupungin taidemuseo siellä Tennispalatsissa EI olisi mukana? Kulttuurien museo, Kiasma, Ateneum yms. eivät varmaankaan ole mukana, kun ovat ymmärtääkseni valtion laitoksia, eivät kaupungin.

  3. Nimenomaan Helsingin kaupunginmuseon museoista on siis kysymys, ei muista helsinkiläisistä museoista (vaikka osa niistä toki on myös jo entuudestaan sisäänpääsymaksuttomia). Eli nuo kymmenen Taviokuurnan listaamaa museota ovat juuri nämä mainitut kaupunginmuseon museot.

  4. En tarkoittanutkaan että Kiasma olis kaupungin, mutta oikeasti kyllä luulin, että Kulttuurien museo olisi.,, Vähän niin kuin että jos Tennarin toinen museo, niin siten myös toinen, mutta näköjään ei siis kumpikaan.

    Silti, museokaupat… 🙂 !!