Kulutusjuhla

Matkakortin lataus onnistui automaatilla sirukorttia käyttäen

Olen yleensä ladannut HKL:n matkakorttiani R-kioskilla. Nyt kuitenkin Kampin keskuksessa koin iloisen yllätyksen, kun havaitsin siellä olevalla ns. monilippuautomaatilla, että se on kehittynyt pelkästä käteisen hyväksyvästä sellaiseksi, että maksun voi suorittaa myös sirullisella pankki- ja/tai luottokortilla.

Laitteessa oli siis tarra, joka kertoi asiasta, ja tietysti siinä oli myös maksamisen mahdollistavat muut systeemit. Arvon osto sujui ihan näppärästi.
En tiedä, miten kauan käytöntö on ollut voimassa, ja YTV:n sivuilla tarjotun tiedon mukaan monilippuautomaateilla voi maksaa vain käteisellä. Eli mahdollisesti käytäntö ei vielä ole kaikilla vastaavilla automaateilla.

Niille, jotka ostavat matkalippuunsa kautta toistaiseksi voimassa olevaksi ajaksi, kannattanee harkita suoraveroituslippua. Vaivattomuuden ohella sen käyttäjät saavat melkoisen hyvät edut City Car Clubista. Tästä on Kulutusjuhlassa ollut asiaa ennenkin.

5 Comments

  1. Hienoa, tuota mahdollisuutta onkin kaivattu! Pystyykö korttiautomaatilla lataamaan myös kautta, vai pelkkää arvoa?

  2. Taviokuurna: Kyllä siinä myös kauden maksaminen onnistui, ja varmaan kaikki muutkin lippumaksut, jotka automaatilla pystyi ostamaan. Todellakin kaivattu mahdollisuus: pitänee selvittää, miten laajasti tuo on käytössä.

  3. City Car Clubin käyttöehdot ovat monimutkaisen tuntuiset, joten tuo vähän mainostettu bonus tuntuu hieman turhakkeelta suoraveloituslipun kylkiäisenä. Ei tosin vähennä yhtään suoraveloituslipun kätevyyttä, ihanaa kun ei ole tarvinnut asioida minkäänlaisella lippuautomaatilla ikuisuuksiin.

  4. Lähetin sähköpostia HKL:n viestintään ja sain vastauksen: ”Sirukorttimahdollisuutta laajennetaan juuri parhaillaan automaatti kerrallaan.
    Asiasta tiedotetaan tässä kuussa enemmän, kunhan automaatteja on saatu hiukan
    enemmän mukaan.”

  5. Helsingin pää- ja Pasilan rautatieasemien junalippuautomaateilla on muuten aina voinut ladata itsepalveluna matkakorttia. Maksuvälineenä on käynyt pankki- ja luottokortti. Itse olen käyttänyt tätä aina kun mahdollista, koska tuossa ei tarvitse arvailla että mitäköhän se asiakaspalvelija sinne syöttää. Ja lisäksi saa sellaisen tukevapahvisen, junalippupohjalle tulostetun kuitin.