Kulutusjuhla

Ostoskuitin tarkistaminen

Mielipideverstaan Pentti O. Pohjola kertoo: ”Itse en ole tarkistanut ostokuittejani pitkään aikaan kun olen luottanut siihen, että ne ovat niin kuin pitääkin mutta jostain syystä tarkistin eräällä kauppareissulla ostoskuitin jo kauppaliikkeessä. Epäilin erään tuotteen hinnan oikeellisuutta kuitissa. Tuotteet hyllyssä ilmoitettiin yhteishintana. Kävin esittämässä asiani kaupan neuvonnassa ja virhehinta tuotteessa oli 1.65 euroa (10.82 markkaa) kauppiaan eduksi.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. On liikkeitä joissa ei koskaan voi luottaa siihen että kassa veloittaa hinnat oikein, siksi tarkistan aina kuitit.

    Esim. saksalaisperäisessä laatikkomyymälässä ei koskaan ole kohdalleni sattunut hintavirheitä, mutta kotimaisessa mammuttimarketissa on käynyt todella useasti niin, että vaikka hyllyn reunassa on tarjoushinta, kassa veloittaakin normaalin hinnan.

    Kyseisissä mammuttimarketeissa myös hintamerkinnät ovat monesti hakusessa: hyllyn reunasta ei aina löydy tuotteen hintaa lainkaan, tai hinta löytyy ihan eri kohdasta, jostain monen metrin päästä itse tuotteesta. Mielestäni tuo on kuluttajien aliarvioimista, jopa suorastaan huijauksen yritystä.