Kulutusjuhla

Rintaliiviostoksilla

Naisen elämässä rintaliivit usein merkittävässä osassa. Hesarin tuore Kuukausiliite kirjoittaa alusvaatemainonnasta:

”Mainosten ja naistenlehtien mukaan kauniit alusvaatteet muuttavat naiset kaltaisikseen: hemaiseviksi, hehkeiksi ja houkutteleviksi. Kaupasta saa naisellisuutta ja seksikkyyttä, tosin ei halvalla.”

Tämän on huomannut Jemorykin:

”Ensimmäiset sopivat rintsikat ovat sitten se toinen etappi. Se tarkoittaa oikeaan liiviliikkeeseen menemistä, siis sellaisen liikkeen, jossa on vanhahtava valomainos ja isot pukukopit, joissa on eau de colognea ja paperiliinoja pahvipakkauksessa, sekä sen hyväksymistä, että myyjä tarkastelee rauhasiasi tutkiva ilme kasvoillaan ja saattaa jopa säätää hakasia ja olkaimia Kyllä! Sekin ketoo jotakin, että suostut maksamaan nenäliinan kokoisesta käsinpestävästä rievusta tähtitieteellisen määrän euroja, jos ei muusta, niin säännöllisistä tuloista.”

Myös Punatukat-blogissa on tehty rintaliiviostoksia, tosin netin kautta:

”Tilasimme äidin kanssa brittiläisestä nettikaupasta itsellemme liivit. Kaupan nimi on Figleaves, laitoin sen myös nettilinkkeihimme.

Äiti tilasi itselleen urheiluliivit, saman mallin jonka hän jo omistaa mutta mustana. Liivi maksoi alennuskuponkia käyttämällä 19,20 puntaa, eli noin 26 euroa. – – –

Minä tilasin Panache merkkiset pushup-liivit, koska minun kokoiselle ei oikein löydy sellaista kunnollista pushuppia, tavallisia liivejä sekä pitsiliivejä minulla on kyllä paljon. Kokoni 80F on briteissä 80E. Liivini hinta oli alennuksen kanssa noin 24,5€. Lisäksi maksoimme postikuluja 4 puntaa puoliksi, eli n. 2,80e/nenä.”

Alusvaatteiden osalta käytiin myös Marinadi-blogissani taannoin keskustelua: pitääkö rintaliivien ja alushousujen sopia yhteen vai voiko käyttää aivan erivärisiä alusvaatteita samanaikaisesti? Ja onko sillä mitään väliä naiselle tai alusvaatteet näkevälle miehelle?

2 Comments

  1. Erinäisten tutkimusten mukaan valtaosalla naisista on vääränkokoiset rintaliivit. Netin kautta ostamalla ei suhdeluku ainakaan parane.

  2. Lauri: Riippuu vähän tilanteesta. Jos on hankkinut tietyltä merkiltä tietyn kokoiset liivit vaikka siellä erikoiskaupasta, niin kyllä yleensä netinkin kautta oikeaa kokoa voi hyvin löytää. Itsekin olen tilannut Figleavesilta hyvin kokemuksin. Onhan sielläkin palautusmahdollisuus.

    Rintsikoita ostetaan paljon ilman osaavaa myyjää kaupassakin, joten niitä vääriä kokoja tulee sieltä. Väittäisin, että syynä on myös peruskaupoissa oleva rajallinen kokotarjonta: esim. ympärysmittaa 65 senttiä ei yleensä löydy, joten ei välttämättä edes osaa kaivata niin pientä. Kun tarjolla on B- ja C-kuppia, niin otetaan niistä ne, jotka suunnilleen päälle mahtuvat, koska ei paremmasta tiedetä. Moni ilmeisesti arastelee esimerkiksi sitä, että ottaisi pienemmän ympärysmitan ja isomman kuppikoon, kun kuulostaahan se hurjalta, että rinnat olisvatkin D-kokoa.