Kulutusjuhla

Kuulokkeet tekevät naisen

Pete havainnoi bussissa kaverin tyttöystävän, jota ei arvosta kovin suuresti: ”Mutta nyt hänen arvostuksensa minun silmissäni nousi, sillä hänellä oli korvillaan kuulokkeet. Eikä edes mitkä tahansa kahden euron sekundakuulokkeet, joilla kuunnellaan NRJ:ä, vaan oikein laadukkailta vaikuttavat, isot ja muhkeat kuulokkeet, joilla kuunnellaan jotain sellaista, josta todella välittää ja johon todella panostaa. Kukaan, jolla on kuulokkeet korvilla, ei voi olla läpeensä mätä.

Paitsi että bussissa näkemäni henkilö ei ollutkaan kaverini tyttöystävä – vain joku lievästi samannäköinen nuori nainen. Mutta kuulokkeet olisivat tehneet suuren eron.” (Mari Koo)

3 Comments

  1. Tähän liittyy ilmiö nimeltä Hi-Fi:n kuolema, josta on kv. musiikki- lehdistössä paljon keskusteltu viime aikoina. Mp3-tallennusfor-maatti yhdistettynä huonolaatuisiin kuulokkeisiin/tietokonekaiut- timiin on aiheuttanut sen, ettei ns. suuri yleisö enää tiedä mitään hyvälaatuisesta äänentoistosta.

    Tämä on johtanut edelleen siihen, että äänitteet nykyisin jo tuotantovaiheessa miksataan huonoille laitteille sopiviksi! Eli mu-siikin dynamiikka kompressoidaan tasapaksuksi mössöksi!

    Ei siis ihme, että vanhojen viinyylilevyjen suosio koko ajan kasvaa.

  2. Ja tästä suosiosta tämä täällä on hyvin iloinen. En ole nimittäin ikinä, koskaan, sortunut kasettinauhuria pienempään mukana kannettavaan soittopelivehkeeseen – ja tämäkin tapahtui 70-luvulla. Vinyylit kunniaan -liike ON jo olemassa ja toimii!

  3. Minä en taas ymmärrä miksi pitää koko ajan kuunnella jotakin.
    Minulla ei esim. toimistolla ole mitään musiikkipeliä.