Kulutusjuhla

Nettikirjakaupoissa on eroja hinnoissa ja toimitusajoissa

AdLibris, Akateeminen, Bookplus, Booky, Suomalainen ja Suurikuu olivat mukana Verkkouutisten tekemässä nettikirjakauppatestissä. Kustakin kaupasta tilattiin kolmen kirjan paketti: Hannu Väisäsen Toiset kengät, Peter von Baghin Sininen laulu ja Kielitoimiston oikeinkirjoitusopas.

Halvimmaksi kirjapaketti tuli AdLibriksessä, toimituskuluineen 84,50 euroa, ja kalleimmaksi Bookplus, 105,70 euroa.

Myös toimitusajat, palvelu ja maksutavat vaihtelivat.

Toisessa jutussa Verkkouutiset kirjoittaa nettiostamisen kuluttajalainsäädännöstä ja maksukäytännöistä.

(Kiitos aihevinkkausesta Villelle!)

2 Comments

  1. Olen tilannut jonkun verran AdLibriksestä ja ainakin minun tilausteni kohdalla se on tosiaan ollut edullisin vaihtoehto. Erään virkkauskirjan kohdalla oli reilusti yli 10 euron hintaero Akateemiseen verrattuna, melkoisia vaihteluita.

  2. Olen tilannut Bookplussassa viimeksi, koska oli äärimmäisen hyvät tarjoukset eli halvat hinnat ja yksi normihintainen, samoja kirjoja ei sitten muualta olisi tuohon hintaan saanutkaan. Eli omien ale-kirjojeni kohdalla tämä oli kyllä halvin. Saattoi olla tämä kehno makuni, joka vaikutti asiaan *virn*!