Vesijalanjälki-sivustolla voi tutustua vedenkulutukseen ja mitata myös oman päivittäin käyttämänsä veden määrän.

Sivusto kertoo mm. sen, että kupillinen teetä sisältää 35 litraa piilovettä ja kahvikupillinen vielä monta kertaa enemmän eli 140 litraa. Lasilliseen (2 dl) maitoa lasketaan piilovettä 200 litraa ja kokonaiseen appelsiiniin 50 litraa. Hampurilaiseen hurahtaa 2 400 litraa.

Sivusto on Teknillisen korkeakoulun Vesi ja kehitys -tutkimusryhmän ja vesialan ammattiainekerhon AKVA:n kesän 2007 yhteisen projektin tulos.

Lisäys
Liekköin blogista voi lukea lisää pohdintoja aiheesta:

”Kasvissyöjähän saa tässäkin vertailussa sädekehää. Ilman sitä jalanjälkeni varmaankin olisi aika keskitasoa. Kun vielä liharuoan muut ekologiset vaikutukset ovat melkoisen tuhoisia, niin voin olla tyytyväinen, ettei ole koskaan tullut opeteltua lihansyöntiä tai tupakointia – minun mukavuudenhalullani niitä ei olisi tullut varmasti lopetettua, ja maitotuotteita (etenkin juustoa ja yo-ruokalassa piimää) sekä kahviahan vedän innolla. Kahvin alkuperään liittyvät muut ongelmat ovat olleet hyvin tiedossa tähänkin saakka.”