Kulutusjuhla

Kello Texasista

Viikko sitten tuli tarve lahjan ostamiselle. Näppäränä poikana ajattelin tilata kellon, jota vastaanottaja oli jo pitkään toivonut. Ilmeisesti malli oli kuitenkin jo poistunut valmistajan valikoimista, koska sitä ei löytynyt mistään. Lopulta ajattelin, että ehkä voisin löytää sen jostain nettikaupasta.

Hetken googlailu tuotti tulosta ja kyseinen malli löytyikin Amazon.comin listoilta. Todellisena myyjäliikeenä kaupassa oli Texasilainen Watchzone. Hintaa kellolla oli 102$ ja siihen päälle löytiin kuljetus- ja käsittelykulut 37.95$, joka oli kellosta erittäin kilpailukykyinen hinta, joten annoin luottokorttinumeroni Amazonille.

Noh, tilausvahvistus ei sitten näyttänytkään hyvältä. Toimitusajaksi ilmoitettiin 2-4 viikkoa, joka yleensä tarkoittaa sitä, että tuotetta ei näy koskaan. Tästä johtuen yllätyin seuraavana aamuna melkoisesti, kun UPS-lähettifirmasta soitettiin ja varmistettiin pari asiaa. Kelloni olisi jos seuraavana päivänä Suomessa ja UPS hoitaisi tullauksen sekä verot ja laskuttaisi ne myöhemmin minulta. Samalla vaihdoin toimitusosoitteen työpaikan osoitteeksi.

Kello saapui asiallisesti pakattuna lähetin toimesta seuraavana aamuna. Kaikkiaan tilauksen jättämisestä oli tässä vaiheessa kulunut noin 36h. Siinä ajassa paketti oli lähtenyt aivan Meksikon rajalta, kulkenut keskiamerikan, Saksan ja Ruotsin kautta Vantaalle ja jaettu minulle töihin. Melkoisen nopeaa.

Nyt viikkoa myöhemmin UPS lähetti oman laskunsa: 26.95e. Se sisältää 11.50e palvelumaksua ja 15.45e veroa. Tullia kellosta ei ole mennyt. Loppujen lopuksi hintaa kellolle kertyi siis noin 125e, joka on hieman edullisempi kuin mitä kellosta on Suomessa pyydetty.

Olen ollut pitkään hyvin skeptinen nettikauppoja kohtaan, mutta tällaiset tapaukset antavat lisää luottamusta koko alalle. Netistä tilaaminen on helppoa, jos vain tietää mitä haluaa.

3 Comments

  1. Watchzonesta puhuttiin tekstissä, mutta linkki veikin kauppaan nimeltä Watchplanet. Kumpikos oikein olikaan tuon kellon myyjä, vai onko kyseessä yksi ja sama liike?

  2. Watchzonesta puhutaan joka paikassa, mutta firman Amazon-profiili linkittää Watchplanet.comiin… mutta taas meiliosoitteet on muotoa @watchzone.com… en tiedä onko kyseessä sitten ihan virhe?

  3. Otin linkin pois, koska en ole asiasta varma. Kiitos huomautuksesta…