Kulutusjuhla

Lakupatukan uusi ilme

Laku-Pekkaa ei enää ole, vaan Cloetta Fazerin lakupatukka pukeutuu näin:

Tuli äkkiseltään ensivilkaisulla sellainen 60-lukuhenkinen fiilis. Se vissiinkin oli tarkoitus, sillä tiedotteessa kerrotaan:

”Uusi ilme ammentaa suomalaisesta muotokielestä ja tutusta retrohenkisestä värimaailmasta. Toisaalta se jatkaa Fazerin tuotteille tuttua graafista tyyliä ollen myös leikkisä ja sympaattinen.”

(Kuvan lähde

6 Comments

  1. Minulle tulee tuosta joka kerta mieleen polkupyörän sisäkumin musta-oranssi paikka. Ikävä tulee vanhaa kunnon Laku-Pekkaa, ei voi mitään.

  2. Hieno! Vaihtelua sen mustan miehen naaman tilalle.

  3. Mahtaakohan MTV3 olla sponsorina? Väritys ja etenkin yksi kuva-aiheista tuovat mieleen silmälogon 😉

  4. Mielestäni varsin onnistunut uudistus, joka ei vie liikaa pois vanhasta lookista. Siihen ,mistä koko uudistuksessa on kyse, on parempi enää olla ottamatta kantaa… 😉

  5. Tuohan on tyylikkäämmän näköinen kuin entinen. Tuotahan olisi voinut pitää ihan hienona uudistuksena, jos syy ei siihen ei olisi ollut niin poliittisesti korrekti. Tosin eipä tämäkään juttu olisi saanut niin paljon ilmaista julkisuutta ilman tuota kohua.

  6. Ajanmukainen ja tyylille uskollinen – onnistunut.

    Ei sillä, että alkuperäinen tumma hahmokaan olisi sinänsä perustunut pahantahtoisuuteen tai rasismiin, sehän oli vain oman aikansa lapsi. Esitetty kuva kertoi lähinnä eksotiikan kaipuusta (jotain kaukaa Afrikan savanneilta sotien runteleman ja loskaisen Suomen kauppoihin) ja tietämättömyydestä (vertaa tuon ajan koulukirjojen esittämään kuvaan tummaihoisista), mutta juuri sellaisena sen olikin jo korkea aika siirtyä museoon muiden aikansa tuotemerkkien, Neekerimokka-kahvin ja Neekeri-Jenkki-purkan, seuraksi.

    Maailma muuttuu ja kehittyy, kuten aina ennenkin – ja muutosvastarinnan määrä on vakio. 😉