Kulutusjuhla

Pikkuauto vuokralle halvalla

O2 Media lanseeraa ensi viikolla halvat vuokra-autot:Smartin saa vitosella päiväksi ja kahdella kympilla viikonlopuksi. Ajoa hintaan saa sisältyä 30-100 km. Päälle tulee vielä bensat.

Halvat hinnat perustuvat siihen, että vuokra-autot toimivat myös ulkomainosmediana. Myös autojen sisältä saattaa löytyä mainostajien materiaaleja.

Ihan mielenkiintoinen tuote, jota saatan joskus kokeilla. Nettisivuilta tosin ei löytynyt infoa siitä, mitä vuokralle käy jos autolla haluaa ajaa yli 100 km. Itselläni kun lähinnä tulee mieleen auton vuokraus silloin jos pitää lähteä jonnekin syrjemmälle. En minä pikkuautolla tee mitään Helsingin keskustassa, jossa autot ovat parkissa.
Firmalla on myös esimerkki surkeasta yritysblogista, jonne on tehty huimat yksi merkintä.

5 Comments

 1. Varmaan tuon sadan kilometrin ylärajan taustalla on juuri tuo mainosrahoitteisuus: halutaan käyttäjien pitävän autot kaupungissa. Mainostajille kun ei ole iloa siitä, jos autot huristelevat pitkin tyhjiä maaseututeitä tai jos joku parkkaa sellaisen viikonlopuksi kesämökkinsä pihaan.

 2. Mitä ylipäätään tekee vuokra-Smartilla, jos asuu Helsingissä? Pikkuruinen autohan on hyvä lähinnä yksin tai kaksin matkustavan ihmisen kuljettamiseen, mutta mitään isompia ostoksia sinne ei mahdu. Maalla Smart voi olla ihan käypä valinta vaikka harrastuksiin kiiruhtamiseen, mutta Stadissa ratikalla tai metrolla pääsee näppärämmin.

  Autolle on tarvis, kun pitää kuljettaa jotain suurempaa – sellaista, mikä ei oikein julkisilla liiku. Vaikka huonekaluja Ikeasta.

 3. Mutta jos ei asu Helsingissä, vaan saapuu junalla/linja-autolla Elielin aukiolle? Bisnesihmisille? Silloinhan verrokkina on taksi.

  Hyvä idea ja ovat näemmä saaneet jo mediaansa myytyä. Tsemppiä!

 4. Vähän huonosti istuu Suomeen tämä ulkomailta kopioitu malli. Tosin tuota kilometrirajaa on muutettu. Suomessa kun tuo on max. 100km/pvä, mutta lehtijutusta joskus luin, että Keski-Euroopassa rajoitus on MIN. 30km/pvä. Suomen kaupungit (tai siis taas kerran se helvetin helsinki) taitaa olla vähän liian pieniä tällaiseen.

  Myöskin ”Palauta mukavasti palvelu pisteeseemme Elielin rautatieaseman parkkihalliin”. Taidan palauttaa palvelun pisteeseen. Piste.

 5. Minkä takia monessa paikassa lukee, että bensa kuuluu hintaan? Auton vuokraehdoissa alussa lukee kyllä, että auton saa tankki täynnä. Ehtojen lopussa kuitenkin lukee, että auto tulee palauttaa tankki täynnä eikä ole mitään mainintaa bensan hinnan korvauksesta. Eli kyllä ne bensat pitää itse maksaa.

  Ja mitä tulee tuohon yli 100km asiaan, niin ehdoissa lukee, että ylimeneviltä kilometreiltä veloitetaan 0,20€. Ainoa rajoitus, mikä ehdoissa lukee on, että autoa ei saa viedä Suomen rajojen ulkopuolelle. Itseänikin kuitenkin mietityttää, että jos kolmessa päivässä tulisi ajettua vaikka lappiin ja takaisin (ja maksaa ylimenevät kilometrit itse), niin olisiko tämä kuitenkin vuokraehtojen mukaan sopimusrikko? Missään ei sanota, että autoa ei saa viedä Helsingistä pois, mutta sanotaan, että auto on tarkoitettu Helsingissä ajoon. Samoin sanotaan, että jos asiakas ei käyttäydy ”hyvällä” tavalla tms, niin tämä katsotaan sopimusrikoksi. Aika häilyvät ehdot.

  Innostuin aluksi ideasta, mutta ehdot epäilyttävät liikaa, enkä taida uskaltaa kokeilla kuinka paljon autolla voi reissailla.