Kulutusjuhla

Aikakauslehdet kiertoon taloyhtiöissä

Sitruuna kannustaa lehtien jakoon taloyhtiöissä: ”Taloyhtiössämme on sellainen käytäntö, että itselle ylimääräiset lehdet jätetään rappukäytävään alakerran ikkunalle. Siitä voi sitten jokainen kiinnostunut ottaa mieleistään luettavaa. On turha viedä uusia hyviä aikakauslehtiä suoraan lehtiroskikseen kun niille löytyy muitakin lukijoita kerrostalollisesta ihmisiä.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Kerrassaan loistava idea, olen yrittänyt tuota kerran toteuttaakin, mutta taloyhtiö kielsi homman. Syy: ei ollut ”turvallista paikkaa” missä lehtiä kierrättää, pyykkituvan penkillä joku voi panna lehdet palamaan ja mitä kaikkea… yhteisiä tiloja ei muutoin ollutkaan. Rappukäytävä oli ehdoton nou-nou, sillä ovet olivat päivisin auki.

    Niin se torpedoitiin aloitekyky. Tein sitten jatkossa lehtivaihtareita yhden naapurin kanssa kädestä toiseen.

  2. Aikoinaan n. 10 v. sitten järjestimme ns. vaihtolaatikon lehtiroskiksen viereen roskakatokseen. Myöhemmin laitoimme isomman laatikon vielä muuta rompetta varten. Toimi ihan hyvin – ainakin niin kauan kuin minä ja naapuri jaksoimme vähän katsoa perään eli siivoilla huonossa kunnossa olevia romppeita ja lehtiä pois… Tämä vain yhtenä ideana.
    Lisäksi kaveri kertoi, että heillä on taloyhtiön kerhohuoneessa ota ja vie -periaatteella kirppari eli tuo ja vie mitä tahansa, maksaa ei tarvitse. Kierrätystä parhaimmillaan. Tämäkin vaatii tietysti jonkun (tai porukan), joka vastaa tilasta ja tavaroista jollakin tavalla.