Kulutusjuhla

Dyson – pölypussiton, tehokas, mutta hintava ja kovaääninen

Vuokra-asuntooni kuuluu myös omistajan kodinkoneita, kuten Dyson-imuri. Syksyllä linkkasin miehiin, jotka olivat innostuneet saman merkin rikkaimureista muotoilun ansiosta, mutta minulla on siis käytettävissä tuo DC 11-malli.

Imuri on tehokas, eli kissankarvat kyllä lähtevät liikkeelle (ja siinä sivussa imuri kiskaisee sisäänsä lattialle unohtuneet sukkahousut ja muut pienet tavarat). Ja on HEPA-suodatinta, erilaisia suulakkeita sun muuta hienoa, ja muutenkin käytettävyys on varsin miellyttävä, noin niin kuin imuriksi.

Dysonissa ei siis ole pölypusseja, vaan nuo säiliöt voi käydä kippaamassa tyhjäksi roskikseen. Se on kyllä mainio ominaisuus, ei tarvitse sopivien pussien löytämisestä huolehtia.

Mutta imurin ärsyttävä ominaisuus on kova ääni. En todellakaan pidä imuroinnista, ja yksi syy siihen on imurien pitämä meteli, jota ei Dysoninkaan kohdalla ole poistettu.

Toinen miinus imurissa on tietysti sen hinta. Perässävedettävästä mallista saa näköjään esimerkiksi tuolla Pixmanialla maksaa halvimmillaan noin 400 euroa. Mutta toki säästöä tulee siitä, ettei pölypusseja tarvitse ostaa, ja kai tämä imuri myös kestää pitkään.

Plussaa on ehdottomasti Dysonin muotoilu: en ole koskaan ennen havainnut, että imuri saisi miehiltä yhtä innostunutta vastaanottoa kuin tämän esittely.

2 Comments

  1. Anttilan nettikauppa mainostaa DC 19 -mallia hintaan 299e. Just kattelin itelleni sitä pikkuimuria, mutta ei näytä suomessa olevan myynnissä/varastossa just nyt.

  2. Kervå, ilmeisesti noita Dysoneita alkaa olla markkinoilla sen verran, että hinnatkin tippuu. Ja sehän on hyvä se! Minun kukkaroni ei tietysti hankinnasta ole keventynyt.