Kuraattori ei ole tyytyväinen asiakaspalautteeseensa saamaan vastaukseen, joka koskee Grandiosa Superiore -pizzaa ja jalopenon kutsumista peperoneksi: ”Jalapeno ei edes näytä Peperonelta, miten helvetissä sitä “voidaan” kutsua Peperoneksi? Voi olla että silmät kiinni ja maistamatta lainkaan mistä on kyse, voi sanoa peperonea jalapenoksi ja luulla olevansa oikeassa, mutta jalapenoa EI voi sanoa peperoneksi MITENKÄÄN. Erehtymisen vaaraa ei ole olemassa millään muotoa. Jalapenon nimi on jalapeno.” (Mari Koo)
Pekka
Eikö toi kuraattori avautunut siitä, että jotain muuta mietoa paprikaa on kutsuttu lätyn tuoteselosteessa jalapeñoksi? Ihan hyvin kyllä hanskasivat vaikka asiakas olikin pihalla kuin tamponin naru.
Kuraattori
Pekka, mikäli peperoni on mielestäsi sama kasvi kuin jalapeno, niin joo hanskasivat ihan hyvin, mutta kun peperoni on eri kasvi kuin jalapeno niin asia onkin vähän eri. Voisit toki täsmentää tuota pihalla olemista myös.
Pekka
Jalapeño on meksikolainen peperoni-lajike. Tamponin naru roikkuu ulkona, kyllä sä niitäkin vielä näet.
Kuraattori
Muu maailma kyllä kutsuu Jalapeñoa chililajikkeeksi.
kuraattori
Jotta en nyt alkaisi Kulutusjuhlasta tekemään väitösjuhlaa, niin kutsuisin Pekan tuonne omalle blogilleni kertomaan mistä mahtaa olla moinen höpötys kotoisin.
Tukiopetuslapsi
Pakkohan tuon Pekan on olla trolli, eikä trolleille saa syöttää muuta kuin Red Savina habañeroja. Ei kukaan voi olla niin ääliö että ei suostu a) tutkimaan asioiden oikeaa laitaa, vaikka hyvät viitteet työnnetään nenän alle, ja b) tämän jälkeen myöntämään olleensa väärässä.
Eikun helvetti. Arkadianmäkihän on täynnä tollasia ääliöitä.
Perun puheeni. Ehkä Pekka onkin vaan lahjaton.
Infoa
Capsicum annuum on ylivoimaisesti tunnetuin ja niin maantieteellisesti kuin käyttötavoiltaankin levinnein paprikalaji. Siihen kuuluvat niin kaikkein miedoimmat tavalliset makeat paprikat kuin tulisiin chileihin kuuluvat Thai, Pequin, Cayenne ja Tepin. Monelle onkin yllätys kuulla kaupan makean peruspaprikan, kebabpepperonin, meksikolaisen tulisen jalapeñon ja itämaisessa ravintolassa saatavan tulisen punaisen chilin kaikkien olevan peräisin hyvin läheistä sukua olevista paprikakasveista (oikeastaan saman kasvin muunnelmista).