Kulutusjuhla

Freitagin laukkuja Zürichissä

Pulla kävi laukkuostoksilla: ”Zürichissä kävin Freitagturmissa. Se on seitsemästätoista tavarakontista rakennettu kauppa, jossa myydään rekkapressuista tehtyjä laukkuja. Sellainen laukku on muuten Zürichissä valehtelematta joka toisella ihmisellä. Esimerkiksi ranskankielisessä Sveitsissä niitä ei näe juurikaan, mutta ne sopivat juuri siihen ällistyttävään konstruktioon, jossa yhdistyvät maailman korkein elintaso ja viileä räkäisyydentavoittelu ja jonka nimi on Zürich. – – – Minä ostin laukun nimeltä Leland. Fiktiivisenä hahmona Cooper on tietysti vetoavampi, mutta siinä ei ollut pyöräilijälle välttämätöntä olkahihnaa.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Mullakin on Freitag-laukku, kuvia täällä

  2. Ja saahan noita tietty Helsingistäkin, olen ehkä Stockalla nähnyt, ja ainakin Zaza myy mallistoa kai kohtuullisen laajasti.