Kulutusjuhla

Aurinkolasit ja vielä toisetkin

Ostin eilen kahdet aurinkolasit: toiset sporttisemmat (16,90 e) fillarointiin ja muuhun ulkoilmaliikuntaan ja toiset vähemmän sporttiset (11,90 e) esimerkikiksi terassikäyttöön.

Periaatteessa ei tietysti järjellisen kuluttamisen kannalta ole mitenkään perusteltavissa se, että ostaa kahdet lasit. Etenkin, kun omistaa jo ennestään aurinkolaseja. Minulla nimittäin on taipumus ostella rillejä myös kirpputoreilta. Osa niistä on kyllä sellaisia, joiden tehtävä on toimia esimerkiksi festareilla ja muussa käytössä, jossa rikkoutumis- ja häviämisvaara on keskimääräistä suurempi.

Mutta kuten asiaan kuuluu, niin pystyn perustelemaan hankintani itselleni monin tavoin. Ensinnäkin eri tarkoituksiin on kivempi olla vähän erilaisia laseja, koska ne toimivat paitsi häikäisyn estäjinä, niin myös asusteena.

Lisäksi hävitän ja rikon laseja usein, muutenkin kuin festareilla. Tämän vuoksi en tohdi sijoittaa arvokkaisiin laseihin, vaikka voisi toki olla, että pitäisin niistä parempaa huolta kuin noista halvemmista.

Sopivan mallisten lasien löytäminen ei kyllä ole mitään erityisen helppoa hommaa. Tuntuu, että oma naamani on sen verran kapea, että monet lasit ovat melkoisesti liian leveitä.

Lisäksi korvanlehtieni yläosa on sen verran omituisen muotoinen, etteivät normaalit silmälasisangat mene toisen korvan taakse. Tämän vuoksi lasit jäävät hieman vinoon. Onneksi nykyisin kuitenkin noita aisamalleja on sellaisiakin, ettei tarvitse tästä huolehtia.

4 Comments

  1. Kaipaisin vinkkiä siitä, mitä maksavat polarisoidut aurinkolasit verkossa? Löytyy vaan joko todella kalliita merkkilaseja tai sitten optikkoliikkeitä, joilla ei ole minkäänlaista katalogia verkossa. Onko missään mitään järkevän hintaisia laseja myyviä verkkokauppoja?

  2. Mieluusti vinkkaisin, mutta en tiedä. Oopa voisi näissä rilliasioissa olla paremmin perillä?

  3. Olkaa vain iloisia kaikki te, jotka voitte ostaa aurinkolasit mistä vain, mulla on sen verran ikä- ym näköä, että optikko on ainoa paikka hankkia lasit, joilla näkeekin jotain. Nyt on onneksi tarjouksia. Vasta ostin, ja maksoivat vähän päälle 200 euroa, mutta niissä on likinäkö korjattu ja näen lukea kirjaakin. Kiva olisi myös joskus nostaa aurinkolasit otsalle…mutta näyttää hölmöltä, koska samaan aikaan on silmälasit nenällä, jos siis haluaa nähdä. Kaikesta huolimatta aurinkoisia päiviä.

  4. http://www.favoptic.com/
    Jospa tuolta löytyisi, en ole tuohon asiaan perehtynyt…