Kulutusjuhla

Kirjakaupoissa pitäisi kysyä niitä vähemmän suosittuja

Anne kirjoittaa kirjakauppojen tavasta pitää usein hyllyssä vain yhtä kappaletta kirjaa ja jos se myydään, niin seuraavan ostajan pitäisi osata kysyä, löytyykö teosta: ”Itse olen sellainen kirjanostaja, että harvoin tilaan yhtään mitään mistään, vaan tykkään hiplata, näpelöidä ja sitten punnitusti ostaa teoksen. Olen viimeisen vuoden aikana käynyt kerran kysymässä kirjakaupasta kirjaa, se oli teos, jonka olin jo poikkeuksellisesti etukäteen valkannut haluamakseni. Se, joka ei ole silmissä, on poissa mielestä hyvin nopeasti. Siksi olisi tiedettävä, mitä haluaa ja mitä etsii, koska kirjakaupoista ei silmäilemällä löydä kuin kaikkein uusinta, julkisinta ja ostetuinta.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Isommistakin kirjakaupoista on tullut vähän kuin Anttiloiden levyosastoja. Vain uusinta uutta, listakamaa ja heitteillejätettyä alennuslaarikamaa.

  2. Totta, ja kun olisi edes kirjoja, mutta suuri osa ns. kirjakaupoista on kaikkea muuta kuin täynnä kirjoja! Prle…