Kulutusjuhla

Nyt nuukaillaan eli vietetään kepeää elämää

Tällä viikolla vietetään Nuukuusviikkoa:

”Nuukuusviikko on jokavuotinen järkevän kulutuksen teemaviikko, jota vietetään huhtikuussa. Viikolle valitaan yleensä kaksivuotiskaudeksi tietty teema, jonka puitteissa edistetään luonnonvarojen säästäväistä käyttöä ja jätteiden synnyn ehkäisyä.”

Tänä vuonna teemana on kotitalouksien luonnonvarojen kulutus.

”KotiMIPS-tutkimuksessa selvisi, että kotitalouksien luonnonvarojen kulutuksen välillä on suuria eroja. Tutkimuksen eniten kuluttaneessa kotitaloudessa luonnonvarojen kulutus henkilöä kohden oli kymmenen kertaa suurempi kuin tutkimuksen vähiten kuluttaneessa kotitaloudessa. Tulos osoittaa kulutuksen pienentämiseen olevan potentiaalia. Eniten eroa kotitalouksien kulutuksen välillä on asumisessa, liikenteessä ja matkailussa.”

1 Comment

  1. Täällä nuukaillaan periaatteessa aina. Tosin kierrätys (biojäte!) on viimeaikoina jäänyt vähän kehnolle mallille… Yritetään nyt tsempata sen puolesta, lupaan sormet ristissä!