Kulutusjuhla

Hunaja parantaa sämpylöiden säilyvyyttä

Näinä ruuanhinnan nousun aikoina yksi tapa säästää on leipoa omat sämpylänsä. Ja jotta sämpylät säilyisivät paremmin, niin taikinaan kannattaa laittaa hunajaa, kertoo Finfoodin uutinen. ”Yksi kukkurapäinen ruokalusikallinen hunajaa puolen litran leipätaikinaan riittää parantamaan makua ja lisäämään säilyvyysaikaa muutamalla päivällä.” (Mari Koo)

7 Comments

  1. Ja hinaja-allergikot tekevät sitten mitä???? En minä ainakaan uskalla lisätä hinajaa sämpylöihin, vaikka väitetään, että kypsennys ”tappaa” allergian aiheuttajan… Eli teen aivan tavissämpylöitä, pakastan osan! Jee ja kiitos, ei siis hinajaa.

  2. Vaan millä sämpylät saisi nousemaan niin ettei ne seuraavana päivänä maistu paksulta puulta?

  3. Sämpyjä kannattaa alkaa väsätä ehkä vain jos on paljon syöjiä, eli katoavat tuoreeltaan. Itse pakkoväsäin niitä köyhempinä aikoina, ja todellakaan ekan päivän jälkeen ne EI maistu miltään kuin rätiltä. Jolloin vannoin että kun mulla on rahaa, en KOSKAAN leivo mitään leivän tapaistakaan. Enkä oo leiponut.

  4. Mitähän tuolle mun kommentille tapahtui kun kuoli?
    Siis, sanomani piti, ettÄ syön sujuvasti vielä kolmen päivän jälkeenkin, ja säästyn leipomisen vaivalta…

  5. Milläs rahalla se köyhä sen leipäkoneen ostaa?

  6. Ei tartte leipäkonetta. Taikinaa pitää vaivata kunnolla (väh. 5 min), ensimmäinen kohotus (taikinakulhossa) vähintään tunnin ja toinen kohotus valmiina sämpylöinä 30-40 min ennen paistoa. Näin eivät maistu hiivalta ja säilyvät muovipussissa kaksi-kolme päivää pehmeinä (jos säilyvät, ovat nimittäin niin hyviä!).