Kulutusjuhla

Kuluttajavirasto varoittaa mustista hennatatuoinneista

Kuluttajaviraston mukaan lyhytaikaisiamustia hennatatuointeja kannattaa välttää. Mustaan hennaan lisätyt voimakkaat väriaineet voivat laukaista allergisia reaktioita, jotka vaativat pahimmillaan pikaista lääkintää ja sairaalahoitoa. Aineet voivat aiheuttaa myös pysyviä ihovaurioita.

Turvallisempi vaihtoehto mustalle hennalle on luonnonhenna. Luonnonhenna on vaaleampaa kuin musta henna: sen väri vaihtelee vihertävän ruskeasta ruskeaan.

Kuluttajavirasto kehottaa asiakkaita varmistamaan tatuoijalta hennatahnan alkuperän ja pyytää nähtäväkseen ainesosaluettelon ja käyttöohjeet. 

2 Comments

  1. Tästä oli radiosssa tänään pitkät keskustelut. Musta hiusväri sisältää kuulma ihan samaa ainetta, suurempia määriäkin kaiketi. Lopputulos oli ettei henna ollut yhtään sen pahempi kun mikää muukaa ”myrkky” eikä siitä kovin moni edes ollut saanut oireita.

  2. Sea, kemikaaleihin ja muihin liittyvä keskustelu on yleisesti ottaen aika hankalaa. Kattavaa, tasapuolista tutkimustietoa on vähän yhtään mistään, ja moni ns. luonnontuote voi aiheuttaa allergioita siinä missä labrakemikaalit. Että eipä näistä nyt tavallinen kuluttaja paljon selkoa saa. Terveellisintä olisi tietysti olla koristautumatta yhtään millään, ja se olisi halvintakin, ehheh.