Kulutusjuhla

iPod ei olekaan niin mainio

Valpuri tunnustaa harhaoppisuutensa, sillä hänestä iPod ei olekaan niin näppärä vekotin: ”Kun laite menee jumiin, melko vähän on tehtävissä ennen kuin akku nyykähtää kokonaan. Nerokkaassa vekottimessa kun ei sanan varsinaisessa merkityksessä virtakytkintä olekaan.

Muutenkin olen pikku hiljaa muuttumassa harhaoppiseksi. Minulla on ikävä aiemmin aktiivikäytössä ollutta vääränmerkkistä soitinta.

Sen akut saattoi esimerkiksi ladata kytkemällä laturin pistorasiaan, tämän kanssa tarvitaan joka kerta läppäriä ja kaapelia läppärin ja soittimen väliin. En itse asiassa muista että se vanha soitin olisi kertaakaan mennyt vastaavalla tavalla sekaisin, tai että musiikin pyörittelyyn tietokoneella käytettävä ohjelma olisi kaatanut läppärin. Ensimmäiset kuulokkeet eivät hajonneet kahdessa viikossa. Ja nyt tulee pahin harhaoppisuus; minusta siinä oli loppujen lopuksi selkeämpi käyttöliittymä ja järkevämmin toimivat näppäimet kuin tässä nykyisessäni.” (Mari Koo)

7 Comments

 1. Väärin. iPodin voi ladata piuhalla suoraan pistorasiasta. Mukana tulevat kuulokkeet ovat kyllä surkeat, Shurelta tai AKG:lta saa hyviä kohtuuhintaan. Windows sen sijaan kannattaa vaihtaa heti pois, se nyt kaatuilee muutenkin ja sille on yli miljoona virusta.

 2. Valpuri ei vaan osaa.

  iPodin voi sammuttaa jos se menee jumiin – googleta ”iPod reset”. Ja parilla kympillä saa Verkkokaupasta verkkovirtalaturin iPodille. iTunes ei ole mulla kertaakaan kaatunut, mutta noh, mä käytänkin Mäkkiä.

 3. Sori nyt vaan, mutta erikseen myytävä verkkolaturi on silti surkeampi ratkaisu kuluttajan kannalta kuin valmis pakkaus.

  Ja tuossa lainatussa katkelmassa ei siis näy se, että olin lenkillä, en kotona mukavasti koneen ääressä. Eli ei, googlaaminen tai mikään netistä haettava apu ei tällaisessa tilanteessa ratkaise ongelmaa, virtanappi ratkaisisi. Varsinkin kun tiedän hold-nappiin ja menuun/keskinappiin liittyvät kikat ennestään, eikä niistäkään kummastakaan ollut eilen apua.

 4. Varsinkin kun tiedän hold-nappiin ja menuun/keskinappiin liittyvät kikat ennestään, eikä niistäkään kummastakaan ollut eilen apua.

  Rikkinäinen laite kannattaa yleensä toimittaa huoltoon sen sijaan että haukkuu sen käytettävyyttä.

  Erillisiä latureita saa tosiaan kaupasta jos sellaista tarvitsee. Kaikki eivät tarvitse.

 5. Erikseen ostettava laturi ja Googlella haettavat boottausohjeet ovat kyllä huonoa käytettävyyttä, ei siitä pääse mihinkään.

  Muuten iPod on kyllä minunkin mielestäni ihan kätevä vehje.

 6. Se ettei iPodissa ole virtanappia olisi varmaan selvinnyt jo kaupassa ennen ostopäätöksen tekemistä.

 7. En minä ainakaan haluaisi maksaa pakkauksen mukana tulevasta erillisestä laturista ylimääräistä, kun en sitä tarvitse.