Päijät-Hämeessä on tutkittu pakattuja jauhelihoja, ja vain noin joka kolmas tutkittu erä oli mikrobiologisesti moitteeton. Teollisesti valmistetuista jauhelihoista arvosanan hyvä sai 28 prosenttia, kaupan pakkaamista 42 prosenttia, kertoo Hesarin uutinen.

Jauheliha on usein kaupassa myynnissä liian lämpimässä: joka viidennen tai kuudennen jauhelihanäytteen pinnasta mitattiin korkeampi lämpötila kuin lain sallima seitsemän astetta. Kaupan kylmälaitteen lämpömittari saattoi näyttää nollaa, mutta jauhelihan pinta oli todellisuudessa yhdeksänasteinen.

Olen itse usein miettinyt kauppojen kylmäaltaiden äärellä, että niinköhän tämä on tarpeeksi viileä. Tuotteet  tuntuvat käteenkin yllättävän lämpimiltä, etenkin ne päällimmäiset. Tosin lihahyllyillä en enää asioi, joten näppituntumaa sieltä ei ole viime aikoina kertynyt.