Kulutusjuhla

Lintsin kertalippu maksaa 6 euroa eli paljon

Tuossa eräänä päivänä käväisin Linnanmäellä hengailemassa hetkisen. Mitään ranneketta ei ollut tarvetta ostaa, mutta seuralainen houkutteli mukaansa vuoristorataan.

Kertalipun hinta järkytti: kuusi euroa yhdestä pyörähdyksestä jossakin laitteessa. Tiesin, ettei se ihan halpaa ole ja ymmärrän toki, että niitä rannekkeita halutaan myydä mieluummin. Mutta eikö nyt pikkuisen voisi kertalippua halventaa meille, jotka saattaisimme käydä Lintsillä viettämässä aikaa silloin tällöin ja innostua jostakin laitteesta?

Tai sitten edes joku kimppalippu, jolla porukka pääsisi vähän edullisemmin yhteen laitteeseen.

Yli 120 senttiä pitkän koko päivän ranneke eli Isohupi maksaa 33 euroa (ennakkoon S-ryhmän toimipisteistä 30 e) ja illan kolmen viimeisen tunnin ranneke, Iltahupi, 24 euroa.

6 Comments

 1. Onhan tuo kieltämättä aika paljon, mutta hinnoittelupolitiikkamielessä ymmärrettävää: kertalippuja myymään tarvitaan henkilökuntaa ja yhdessä laiteessa käyvät maksavat siitä helpohkosti melko korkeankin hinnan, kun puistohupi jää kokonaisuudessaan halvaksi. Tai eihän se tietenkään jää, kun kertahupailijat maksanevat vohveleita ja hattaroita rannekelaistenkin puolesta.

  Yksi tapa loiventaa maksukynnystä voisi olla vuosittainen ”kannatuslippu”, vaikkapa 20e, jonka hankkineille sitten olisi alennusta kertalipuista ja vaikkapa jokin kohdennettu eksklusiivinen jäsentapahtuma, jossa saisi kuulla miten hyvä ihminen sitä taas onkaan 🙂

 2. Särkänniemeen on sekä sisäänpääsymaksu (8€) , että halutessa laitelippu (6€) ja vielä parkkimaksu (3€)…

 3. Ilkka, jep, ymmärrän kyllä, että kertalipusta otetaan kunnon hinta. Mutta sentään lohduttaisi, jos olisi esim. kaksi lippua kympillä. Kokisi sentään saavansa pientä alennusta siitä, että kaverin kanssa tahtoo yhdessä laitteessa pyörähtää. Kannatuslippukaan ei olisi hullumpi idea 🙂

  Hippis: Nooh, kukin huvipuisto tavallaan 🙂 Parkkimaksu on varmasti Lintsillekin, mut minullahan on tietty kävelymatka sinne. Särkänniemen rannekesysteemi onkin sitten halvempi, 30 e (etukäteen 28 e) ja sisältää taidemuseota ja muuta.

 4. Etkös sinä ole journalistiliiton jäsen, jolloin se ranneke on ilmainen?

 5. Henrik: En ole (vielä), ja toisaalta vaikka olisinkin, niin eipä tämä kertahinta siitä muilta muuttuisi, jos minä saisinkin ilmaisen rannekkeen jotain kautta.

 6. Tervehdys,

  Luin otteen blogikirjoituksestasi Yleisradion kansalaismediakatsauksen viikon #26 jaksoon. Olen antanut kaiken kunnian sinulle kirjoittajana ja olen linkittänyt sivulla suoraan kyseiseen kirjoitukseen.

  Ohjelma on vapaasti kuunneltavissa internetissä:
  http://blogit.yle.fi/node/2201