Kulutusjuhla

Vain sata tavaraa

Serenitas miettii tavaran määrää: ”– – – mielessäni on pyörinyt toistuvasti tämä Time-lehden artikkeli, jossa kerrotaan 37-vuotiaasta Dave Brunosta. Hän on päättänyt vähentää henkilökohtaisesti omistamiensa tavaroiden määrän sataan. Dave pitää blogiaan Guynameddave, jossa hän listaa tärkeimmät esineensä ja niihin liittyvät pohdiskelunsa. Ideasta on syntynyt jo Facebook-ryhmäkin.

Yksinkertaistan jatkuvasti elämääni ja olen luopunut hankkimasta tarpeettomia tavaroita. Kierrätän ja korjaan. Silti tavaraa on edelleen sata- tai tuhatkertaisesti yli sen, mitä koskaan tulen tarvitsemaan. Tässä yltäkylläisyydessä sata tavaraa tuntuu äärimmäiseltä minimalismilta. Ja ehkä juuri siksi niin kiehtovalta.” (Mari Koo)

3 Comments

  1. Tuo Daven projekti on kiehtonut pitkään. Mieleni tekisi kokeilla samaa, mutta ”mutta”-sääntöjä tulisi ehkä liikaa.

    Enemmän minua mietityttää, että miten tavaroista luovutaan. SPR:lle kannan säännöllisesti tavaraa ja kavereillekin tarjoan tasaisesti jotain, mutta on myös ”rojua”, jonka luonnollinen poistuma olisi myyminen, mutta en vain osaa.

  2. ufav htakgc dlwqckea liedop cmjwqh omgyeqi umnwy

  3. 160 neliötä varastokellaritilaa omakotitalon alapuolella,pikkasen vaikee ruveta itse minimalistiksi kun talon vaihtoon ei halua.