Kulutusjuhla

Rinkka on reissaajan kaveri

Qimki kirjoittaa rinkoista ja matkalaukuista: ”Ostin rinkan. Matkalaukut ovat sittenkin käsittämättömiä. Omistan sellaisen ulkokultaisista syistä. Tunsin taannoin työmatkan lähestyessä että kymmenvuotias reissussa rähjäänjähtänyt rinkkani ei ollut ns. hovikelpoinen, joten hankin kukkaisen, sisältä vaaleanpunaisen matkalaukun. Très chic! Et très impossible! En tykännyt yhtään. Miten sellaisen kanssa voi operoida? Matkustavaisen kuuluu kyetä liikkumaan sukkelasti, omista tavaroistaan huolta pitäen. Se ei onnistu raahaten roinia kiikkerän vetoaisan varassa pakaasissa, josta ei saa edes tiukan paikan tullen (s.o. vaikkapa mukulakivikadulla) kunnon syliotetta.” (Mari Koo)

3 Comments

 1. En ole ikinä omistanut rinkkaa. Kerran, kahdeksankymmentäluvun lopussa, kun autonkuljettani pelasti pari eksynnyttä turistia kaatosateesta Porvoon tieltä, olen ottanut sellaisen syliini, mutta muutoin en ole sellaisen kanssa tekemisissä.

  Rinkat ovat pääsääntöisesti aivan hirvittävän rumia ja minusta esim. VR:llä pitäisi olla sääntö, ettei niitten kanssa matkustavia päästetä junista kuin alle 30 000 asukkaan taajamissa ja laivaliikenteessä pitäisi olla sääntö, että niitä ei saa tuoda niihin tiloihin, jossa matkustajat ovvat.

  Nykyään ei enää edes valmistetta kunnon matkailuvarusteita, joten on sitten pakko käyttää matkalaukkuja.

 2. Rinkka on kyllä hyvä varuste metsässä tahi tunturissa mutta en oikein hahmota sitä miten metsän ryvettämä kantolaite soveltuisi matkalla esimerkiksi puvun kanssa kannettavaksi vaikka miten sitä yrittäisikin jynssätä puhtaaksi. Senverran hyvin tuo luonto mokomaan yleensä pyrkii pinttymään…

 3. Miksi rinkka on muka automaattisesti metsän ryvettämä? Ja miksi matkalla muka pitäisi aina kulkea puku päällä?

  Lomareissuilla rinkka on ihan ykkönen kun haluaa liikkua paikasta toiseen, rinkka selässä pääsee nopeasti etenemään kaduilla ja portaissa. Esim. Amsterdamin lentokentällä juna-asemalle, joka on lentokentän alla, pääsi rinkan kanssa hetkessä taiteilematta rappusissa laukun kanssa. Amsterdamin keskustassa muutaman kilometrin matka juna-asemalta hotellille kävi rinkka selässä helposti kävellen.

  Ottakaa huomioon että jotkut matkustaa ihan huvikseenkin eikä vain työn puolesta…