Helge V. Keitel haluaisi selvyyttä juustokohuihin ja tietoa suomalaisesta juustonvalmistuksesta: ”Gorgonzolat ja Mozzarellat eivät välttämättä ole sitä, miltä ne päältä päin näyttävät. Viimeinen myyntipäivä ei elintarvikkeissa enää takaa mitään. Uudelleenpakkaus ja leimojen uudistamisesta on kuulunut jauhelihan osalta uutisia mm. Ruotsista. Vilunkia on tehty Suomessakin.

Halpaa, kierrätettyä juustoa ei kaupan ja viranomaisten mukaan ole tullut Suomeen, koska meillä “mikrobiologinen tulotarkastus on tarkkaa” ja yrityksillä on “yksityiskohtaiset omavalvontasuunnitelmat”.

Italialaisten omavalvontasuunnitelmat ja Parman elintarvikelaboratorio eivät ole estäneet juustojen uudelleenprosessointia. Tiettävästi Suomeenkin tuodaan halpaa juustoa, josta meillä tuotetaan sulatteita ja lisukkeita.” (Mari Koo)