Kulutusjuhla

Veronalennuksien sijaan palvelut kuntoon

Sokea kana ei halua veronalennuksia, vaan palveluita: ”Säikähdin, kun luin että sekä hallitus että oppositio haluavat laskea verotusta, mainitsivat kumpikin vielä erikseen meidät pienituloiset. Pienituloisena eläkeläisenä en nykyiselläänkään maksa kovasti veroja. Enkä minä tarvitse kymppiä paria lisää rahaa kouraani, vaan palveluja. Ne kuitenkin näyttävät kuihtuvan ja kallistuvan yhtä jalkaa veronalennusten kanssa. Veronalennusten seuraukset nimenomaan me pienituloiset tunnemme kukkarossamme.
Miksi pienituloiset siis nyt tässä veronalennusretoriikassa mainittiin erikseen? Ei kai sillä haluta synnyttää mielikuvaa, että veronalennukset olisivat jotenkin sosiaalinen ja kaikkia tasapuolisesti koskeva toimi?
” (Mari Koo)

1 Comment

 1. Veronalennusretoriikka on tyylipuhdasta valhepropagandaa.

  Veronalennukset koskevat vain valtionveroa, jota pienituloisimat eivät edes joudu maksamaan, koska verotettavan vuositulon alaraja valtion tuloverotuksessa v. 2008 on 12600e.

  Eli alle 1050e:n ansiotulot/kk ovat valtion tuloverotuksessa verovapaita. Mutta _eivät kunnallisverotuksessa_, jossa vastaava
  verotettavan ansiotulontulon alaraja on 4000e/vuosi.

  Pienitulosten kannalta edullisinta olisi nostaa verotettavan tulon alarajat samalle tasolle sekä valtion- ja kunnallisverotuksessa.

  Mutta tällaistahan hallitus ei ole esittänyt.

  Lisätietoa verotuksesta: http://www.vero.fi/