Kulutusjuhla

Mac-yhteensopivuus on tärkeää myös sykemittareissa

Schizo-Janne vaatii kuntoteknologiaan Mac-yhteensopivuutta: ”Polar ja Suunto brassailevat sivuillaan olevan vaikka mitä maailman sitä ja tätä, mutta todellisuudessa siellään ollaan idiootteja. Kummatkaan yritykset eivät kykene tuottamaan Macissa toimivaa ohjelmaa omista training-softistaan.

Pertti Perus-PC tietenkin tohahtaa, että mitäs sitten kun sen Macin osuus kaikista maailman tietokoneista on sitä ja tätä. Mutta Pertti Perus-PC on myös idiootti. Jos alkaa katsomaan trendien, urheilun ja muodin välistä yhteyttä, niin ymmärtää trendsetterien olevan erittäin keskeinen (vaikkakin lukumäärältään pieni) kuluttajaryhmä. Ja kaikkein merkittävin trendsetterien ryhmä sijaitsee Yhdysvalloissa. Näiden henkilöiden Mac-penetraatio onkin jo aivan muuta kuin Pertti Perus-PC:n luettelemat lukemat.” (Mari Koo)

6 Comments

 1. Jep jep. Samainen ongelma on ollut lähes kaikkien kännykkävalmistajienkin kanssa. Oikeastaan noissa urheiluinstrumenteissa ainoa ilahduttava poikkeus on amerikkalainen Garmin, joka ei ole vain tehnyt laitteitaan mac yhteensopiviksi, vaan myös vastaavat ohjelmat macille tietojen analysoimiseksi. Olisi suomalaisillakin oppimista…

 2. ”Polar ja Suunto brassailevat sivuillaan olevan vaikka mitä maailman sitä ja tätä, mutta todellisuudessa siellään ollaan idiootteja. Kummatkaan yritykset eivät kykene tuottamaan Macissa toimivaa ohjelmaa omista training-softistaan.”

  … yli vuosikin tästä kirjoituksesta aikaa ja eikä mitään muutosta tilanteeseen. On aivan jumalattoman ärsyttävää, että mac-yhteensopivuutta ei saa rakennettua oikein millään kikkailulla. Ja liialliseenkaan kikkailuun ei kannata sortua, koska aika on rahaa ja sekin aika kannattaa mieluumin kuluttaa Garminin laitteisiin investoidessa. Jokainen itseään enemmän tai vähemmän kunniottava laite-/softatalo saa tuotantonsa vaikka-mihin-tahansa-laitteeseen-yhteensopivaksi, mutta ei perkele, ei meidän Suunto.

  Tuli jouluisessa paketissa Suunnon sykemittari ja sen myötä pitäisi vaihtaa kotosalla koko laitekanta, että arvon rakkineen softa suostuu toimimaan. Arvatkaa vaihdanko? Se on joko minä tai Suunto, joka tuosta ovesta lähtee ulos.

  Ja Suunnolle vielä tiedoksi: teidän huipputuotteidenne käyttöohjeiden lisäarvo on yhtä kuin mitätön. Teillä pitäisi olla pienen kylän verran käytettävyysasiantuntijoita, joten laittakaa ne hommiin. Tehkää kunnolla tai älkää tehkö sitten ollenkaan.

  • Suosittelen Parallels-ohjelmistoa maailman jokaiselle macistille. Parallels on virtuaalikone, johon voi asentaa esimerkiksi Windows XP:n tai Vistan. Käyttö on helppoa. Käynnistät Macissasi Parallelsin ja *pim* edessäsi on Windows siististi omassa ikkunassaan. Olen itse työssäni käyttänyt Parallelsia paljon, kaatumisia tulee harvoin ja mikäli Windows sekoaa, riittää tilanteen korjaamiseen kätevästi Parallels-ikkunan sulkeminen ja ohjelman uudelleen käynnistäminen.

   Yhteensopivuus Windows-sovellusten kanssa on ollut hämmästyttävän hyvä ja nopeutta piisaa raskaampienkin ohjelmien ajamiseen. OS X:n puoleltakaan Parallels ei imaise kaikkia resursseja ja olen itse Macbook Prolla pyörittänyt yhtä aikaa Parallels-Windowsissa raskasta käännösohjelmistoa samalla OSX:n puolella Photoshopia, selainta yms. sulavasti käytellen.

   Hintaa Parallelsilla on 70 euroa – http://www.parallels.com/
   Ja Parallelsin lisäksi tarvitset tietenkin Windows-lisenssin, mutta XP-lisuja saa jo polkuhintaan nykyään. Pieni hinta siitä, että saa käyttöönsä käytännössä kaksi hallitsevaa PC-maailmaa.

   • Mieleeni tuli myös paljon kehuttu Parallels, mutta asiaa selvittäessäni kävikin ilmi, että Suunnon pötikät ei toimi Parallelsinkaan avulla, joka on toki hämmentävää. Teen Parallels-hankinnan joka tapauksessa ja pidän sormia ristissä, josko sykemittari toimisi sillä kuitenkin. Jos ei toimi niin Garmin kutsuu …

 3. On kuitenkin ikävää, että oletetaan ihmisen hankkivan asian X voidakseen käyttää asiaa Y, vain siksi, että asian Y suunnittelijat ovat laiskoja.

  Ei paljoa edistä Mac-käyttäjien asiaa, jos kaikelle pitää hankkia joku lisäosa tai -ohjelma toiminnan takaamiseksi. Itse Linuxia kotikoneessa käyttävänä olen huomannut saman ongelman. Jos jokin laite tai ohjelma ei toimi ilman Winea (Windows-emulaattori), niin en sitten käytä ollenkaan.
  Muitakin vaihtoehtoja on.
  Kapinoin. 😉

 4. Garmin F60 Hankittu. Selvisi, että sykemittariominaisuus toimii vain laitteen softapäivityksen avulla Softan voi tosin päivittää verkosta suoraan sykemittariin. Mutta mutta. Sykemittarin softan päivitys pitää tehdä windowsin avulla kautta, muuten se ei onnistu, koska päivityssovellus ei tunnista sykemittaria Macin käyttiksen puolella. Ja tämän tiedon hankkimiseen meni parisen tuntia foorumeita kahlatessa. Anna mun kaikki kestää.

  Suurena bonuksena Garminin websovellus kaiken tiedon ylläpitoon ja monitorointiin on jokseenkin mainio ja selkeä.