Kulutusjuhla

Ruotsalaiset haluavat eroon pianoistaan

Ruotsissa jätehuollossa on paljon hyvää, mutta pianoista on monille riesaa, kertoo Mika Lahdensivu: ”Vuokrataloyhtiömme jätehuoneet ovat varsin nykyaikaisia: tavallisesti kierrätettävien paperien, pahvien, muovien ja metallin ohella esimerkiksi tietokone- ja elektroniikkaromulle on oma häkkinsä, paristoille oma lokeronsa ja lamputkin voi kätevästi kierrättää. Mutta jotain puuttuu näistäkin “kierrätysmökeistä”! Pianoille ei ole omaa paikkaa, ellei sellaiseksi lasketa ovensuuta, johon joku oli eräänä yönä omansa hylännyt.

Pianon kierrätys lienee ongelmallista muuallakin, sillä tänäisen Dagens Nyheterin (18.8.) mukaan käytettyjä soittimia on tarjolla netissä runsain mitoin. Moni tyrkyttää pianoaan ilmaiseksi, kunhan joku vain noutaa sen. Jotkut tarjoavat noutajalle jopa pientä palkkiota.

Mutta onko internet vain pianojen välityskanava? Kenties sen olemassaolo jopa osin selittää sen, ettei monessa kodissa sijoitetaan nyt mieluummin tieto- ja viihdetekniikkaan kuin soittimiin?” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Jonkun sopis tarjota mulle pianoa ilmaseksi… 😀 Olis kaksi soittaajaakin valmiina